eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár beszédet mond a budapesti Egyszülős Központ rendezvényén 2022. december 13-án. A központ az idén 200-200 budapesti és vidéki egyszülős családot lep meg ajándékcsomaggal. Az adományok eljuttatásában vidéki színházak segítenek, képviselőik átvették a csomagokat, hogy azokat karácsonyig átadhassák a vidéken élőknek.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Új feladatot kapott Hoppál Péter

A szerda éjjel közzétett Magyar Közlönyből derült ki.

Felmentették Hoppál Péter kormánybiztost a kiemelt jelentőségű kulturális célokhoz kapcsolódó feladatok ellátásáért felelős pozíciójából - derül ki az éjjel a Magyar Közlönnyel együtt megjelent Hivatalos Értesítőből. Mindez azért történt, mert új kormánybiztosi feladatot kapott, a magyar–török közös kulturális évad 2024. évi megrendezésének előkészítéséért és lebonyolításáért lesz felelős. Megbízatása 2024 év végéig tart. Munkáját a Kulturális és Innovációs Minisztérium szervezetében működő 5 fős titkárság segíti.

Címlapról ajánljuk
Sokk vagy kínos baki: tényleg több száz milliót kerestek a „Hamászhoz köthető alkuszok?”

Sokk vagy kínos baki: tényleg több száz milliót kerestek a „Hamászhoz köthető alkuszok?”

A napokban röppent fel a hír, hogy az október 7-i, Izrael elleni brutális terrortámadások előtt „furcsa” aktivitás folyt a Tel Aviv-i tőzsdén. Két amerikai jogászprofesszor tanulmányában arra jutott, hogy bennfentes traderek előre tudhattak a támadásról és ennek alapján kötöttek nyerő fogadásokat. Mások szerint viszont a kutatók felsültek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Rég várt pályázat indul - Megoldást kínál a napelemek által okozott fő problémára

Rég várt pályázat indul - Megoldást kínál a napelemek által okozott fő problémára

A hazai naperőmű-kapacitás további növekedése és az áramellátás biztosítása szempontjából is lényeges az a jövő januárban uniós forrással induló kormányzati pályázat, amely energiapiaci szereplők számára nyújt támogatást villamosenergia-tárolók telepítéséhez és működtetéséhez. A pályázat úgy kínál jelentős részben megoldást a naperőművek termelésének kiszámíthatatlanságából eredő, a villamosenergia-rendszer egyensúlyát veszélyeztető problémára, hogy enyhíti a földgázfüggőséget, egyúttal elősegítheti a telepítő cégek bevételeinek optimalizálását is. A tartalmában és formájában is különleges pályázattal a lakosság, a kkv-k és a hálózatüzemeltető társaságok után a villamosenergia-ipari érintettségű vállalatok számára is megnyílik egy kifejezetten az energiatárolók terjedését támogató program, a magyarországi energiaátmenet új korszakba lépését is jelezve.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×