eur:
380.36
usd:
351.24
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Antoine Frérot-t, a Veolia Environnement igazgatótanácsának elnökét (b) a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 26-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Energiaipari cég vezetőjével egyeztetett Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök kedden délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Antoine Frérot-t, a Veolia Environnement igazgatótanácsának elnökét és delegációját.

A francia Veolia a magyar energia-, víz- és hulladékgazdálkodási piac egyik vezető szereplője. Mint ismert, a magyarországi Veolia csoport vásárolta meg például a 2015-ben bezárt oroszlányi erőművet, és felújítása után – a tavalyi tervek szerint 2024-ben – újból üzembe kívánja állítani, hogy biomassza, illetve előkészített szelektált hulladék elégetésével áramot termeljen a kormány stratégiai partnereként működő Veolia.

A keddi egyeztetés fő témája a magyar kormány és a Veolia (Dalkia) Energia Zrt. között tíz évvel ezelőtt kötött stratégiai partnerségi megállapodás megújítása volt. Tárgyaltak a cég további magyarországi terveiről és erőmű-beruházásairól, de szóba kerültek a francia-magyar gazdasági kapcsolatok is - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Antoine Frérot legutóbb 2021-ben járt Orbán Viktornál.

Címlapról ajánljuk
Ha Venezuela támad: képtelenek vagyunk katonailag megvédeni magunkat
Újabb háború

Ha Venezuela támad: "képtelenek vagyunk katonailag megvédeni magunkat"

A venezuelai népszavazás résztvevőinek 95 százaléka támogatta, hogy annektálják a szomszédos Guyana területének Magyarországnál is nagyobb részét. Maduro elnök szerint az egykori brit gyarmat – a bírósági döntések ellenére – jogtalanul jutott hozzá ehhez a földhöz. Szvetnik Endre kérdezte Orin Gordon guyanai újságírót, hogyan fogadják azt, ha a szomszéd megtámadja őket.

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×