eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/ Zsolt Zsigó

Az OLAF figyelmét is felkeltette a fák nélküli lombkoronasétány ügye

Az Európai Csalás Elleni Hivatal arról tájékoztatta Donáth Anna EP-képviselőt, hogy Hadházy Ákossal közös beadványa hatására vizsgálatot indít a hírhedt nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében.

Emlékezetes: a nyírmártonfalvai polgármester a saját erdejébe uniós pénzből épített 60 millió forintért lombkoronasétányt, de annak megépülése előtt tarra vágatta az erdőt.

Donáth Anna tájékoztatása szerint az Európai Csalás Elleni Hivatal válaszlevelében úgy fogalmaz: „Az OLAF feladata az Unió pénzügyi érdekeinek védelme a csalás, korrupció vagy más jogellenes tevékenység kivizsgálásával. A vizsgálat megindításáról szóló határozatról való döntésnél az OLAF felméri, hogy az ügy a hivatal által évente meghatározott vizsgálati prioritások területei közé tartozik-e, valamint figyelembe veszi az arányosság, szubszidiaritás/hozzáadott érték és az OLAF erőforrások hatékony használatának alapelveit. Az OLAF a 883/2023/EU, Euratom rendeletnek megfelelően elemezte a kapott információt és vizsgálatot indított az említett pályázatok tárgyában.”

Az ügy egyik aspektusa miatt a magyar rendőrség is vizsgálatot indított. A nyírmártonfalvi polgármester, Filemon Mihály ugyanis az irodájába hívatta azt a gondozóként dolgozó közmunkást, aki nevetős szmájlit rakott a Facebookon egy ismerőse képe alá, amin az elhíresült, lombkoronák nélküli lombkoronasétány volt látható – emlékeztet az Index.

A nő megtagadta a kérést, hogy vegye le a reakciót, majd belső vizsgálat indult ellene, mert a település első embere ekkor már úgy látta, hogy nem végzi jól a munkáját. Később az egyik gondozottja is bepanaszolta, és amikor a gondozó kérdőre vonta, az asszony elmondta, hogy ő csak egy üres papírt írt alá, az akkor még nem volt kitöltve.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×