eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Parkoló autók Budapest belvárosában 2022. szeptember 5-én. Ettől a naptól többet kell fizetni a parkolásért Budapesten, a belső kerületekben hatszáz forintba kerül óránként, miután életbe lépett az új, négy zónatípusból álló egységes fővárosi parkolási rendszer.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Fontos parkolóhelyek szűnnek meg Budapesten – itt a lista

Józsefváros ismét hadat üzen a kerületi autósoknak.

Józsefváros sűrűn lakott területein, így a Palotanegyedben is kiemelt probléma a szűk keresztmetszetű utcákon, járdán történő parkolás. A negyed számos utcájában jelenleg is érvényben van a kétoldali járdán két kerékkel történő parkolás, amivel az egyébként is keskeny járdák felülete még jobban leszűkül; a gyaloglóknak, a babakocsival, kerekesszékkel közlekedőknek súlyos problémákat okozva. Mindez ellentétes a KRESZ előírásával is, mely szerint járdán csak akkor szabad megállni, ha a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad – írja a kerület honlapja.

Most az onkormányzat több járdát is visszaad a gyalogosoknal. A változtatások célja a gyaloglás és kerékpározás biztonságának és kényelmének javítása, a gépkocsi közlekedés sebességének lassítása és az utcák hangulatának javítása. A program augusztusban valósul meg.

Parkolóhely-csökkenéssel nem járó változtatás történik a Csepreghy utcában és a Nap utca Kisfaludy-Futó utcák közötti szakaszán, kis mértékű csökkenés a Múzeum utcában, illetve megszűnik az egyik oldali parkolósáv a Bródy Sándor, a Krúdy, a Nap, a Puskin és a Szentkirályi utcák egy-egy szakaszán. A Krúdy utca vonatkozó szakasza teljesen megújul és kizöldül 2024 elejére.

Itt a teljes menetrend:

Közterület Szakasz Parkolóhelyek száma Megszűnő parkolóhely Időpont
Nap u. 1 Kisfaludy utca - Futó utca 28 - Augusztus 8.
Csepreghy u. Teljes szakasz 36 - Augusztus 9.
Múzeum u. Ötpacsirta utca - Szentkirályi utca 36 4 Augusztus 15.
Nap u. 2 József körút - Kisfaludy utca 38 17 Augusztus 16.
Bródy Sándor u. Horánszky utca - Gutenberg tér 33 16 Augusztus 23.
Krúdy u. Mária utca - Rökk Szilárd utca 34 17 Augusztus 22.
Puskin u. Trefort utca - Bródy Sándor utca 46 24 Augusztus 29.
Szentkirályi u. Rákóczi út - Trefort utca 50 23 Augusztus 30.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×