eur:
389.51
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Munkács és Budapest között közlekedő Latorca IC indulás előtt a munkácsi vasútállomáson 2018. december 9-én. Elindult a két város között a normál nyomtávon közlekedő közvetlen InterCity járat, a korábbi 9 és fél óráról 7 órára csökkent a menetidő.
Nyitókép: MTI/Nemes János

Üzent a MÁV, nagy változás jön a Balatonnál

Augusztus 28-án startol az utószezoni menetrend, ezzel biztosítva a főszezon utáni négy hétben, szeptember 24-ig a sűrűbb közlekedést, átszállás nélküli eljutást több országrészből.

A MÁV-Start közleményben jelezte, hogy az augusztus 28-tól szeptember 24-ig tartó utószezonban eltérő rendben közlekednek a vonatok – elsősorban a Balaton partján.

Déli part

  • Budapestről a Balaton déli partjára továbbra is óránként, felváltva indulnak a Balaton és Tópart InterCity-k. A keszthelyi Balaton InterCity vonatokban első osztályú, prémium- és bisztrókocsi teszi kényelmesebbé az utazást, míg a Nagykanizsáig közlekedő Tópart InterCity-k a gyorsvonatiak mellett másodosztályú InterCity kocsikkal kiegészülve közlekednek. A vonatok 1. és 2. osztályú InterCity-kocsijait elővételben váltva 650 forintos, aznap váltva 990 forintos, a gyorsvonati kocsijait 300 forintos helyjegy váltásával lehet igénybe venni.
  • Továbbra is közlekednek kétóránként a Déli Parti InterRégiók a Déli pályaudvar és Fonyód, illetve Balatonszentgyörgy között. A vonatokon kerékpárok korlátozottan szállíthatók, így ezekre a járatokra kötelező a kerékpárhely foglalása.
  • A Jégmadár Expressz augusztus 28. után hétvégi napokon továbbra is közlekedik Szob és Fonyód között, KISS motorvonattal teremtve meg a Dunakanyar és a Balatoni panoráma összeköttetését. Szobról 7.26-kor, Vácról 8.00-kor indul, Fonyódra 11.23-kor érkezik, ellenkező irányban Fonyódról 16.36-kor indul.
  • Vasárnaponként két új mentesítő InterRégió vonat indul Fonyódról 14.36-kor és 18.36-kor Budapest-Kelenföldre.
  • Az utószezoni menetrendben továbbra is közlekedik a tavalyi évben bevezetett, Pécs és Keszthely között közlekedő Fenyves sebesvonat. Pécsről naponta 8.10-kor indul, Keszthelyre 11.35-kor érkezik, ellenkező irányban Keszthelyről 16.25-kor indul és Pécsre 19.49-kor érkezik.
  • Az egész évben közlekedő Helikon InterRégió vonatok változatlanul naponta közlekednek. Az utószezon végéig a Pécs—Kaposvár vonalszakaszra, illetve onnan történő utazás esetén a helyjegyváltás kötelező, kerékpárhely foglalása a teljes útvonalra szükséges.
  • Péntek és szombat éjjel az utószezonban is közlekednek az egyre népszerűbb Bagolyvonatok a dél-balatoni vonalon. Keszthelyre a Déli pályaudvarról pénteken és szombaton 22.40-kor indul vonat, amely Siófokról 0.36-kor megy tovább; ugyancsak péntek és szombat éjjel, Keszthelyről 23.48-kor, Siófokról tovább pedig 1.28-kor indul vonat a főváros felé.

Északi part

  • A Kék Hullám Expressz a főszezonban már megszokott menetrend szerint, gyorsvonati kocsikkal közlekedik a Déli pályaudvar és Tapolca között. Balatonfüredig csak Budapest-Kelenföldön, Székesfehérváron és Balatonalmádiban áll meg, onnan Fövenyes, illetve Szepezdfürdő kivételével minden állomáson és megállóhelyen megáll. Távolsági forgalomban 300 forintos helyjegy váltásával vehető igénybe.
  • A Déli pályaudvar és Balatonfüred között az utószezonban is kétóránként indul a Vízipók InterRégió, mely Balatonakarattya és Balatonfüred között minden állomáson és megállóhelyen megáll.
  • A Katica InterRégió augusztus 28. után hétvégi napokon továbbra is közlekedik a Déli pályaudvar és Balatonfüred között, Székesfehérvártól Balatonfüredig minden állomáson és megállóhelyen megáll.
  • Az utószezonban is naponta jár a Lesence sebesvonat, mely Szombathelyről 7.04-kor indul, Keszthelyre 9.14-kor érkezik, ellenkező irányban Keszthelyről 16.44-kor indul és Szombathelyre 18.54-kor érkezik. A sebesvonathoz csatlakozva a hétvégi napokon személyvonat indul Tapolcáról 8.47-kor Révfülöpre, valamint Balatonfüredről 16.00-kor Tapolcára.
  • A Győr és Keszthely között kapcsolatot teremtő Tanúhegy sebesvonat az utószezonban hétvégi napokon közlekedik. Győrből 8.07-kor indul, Keszthelyre 11.11-kor érkezik, ellenkező irányban Keszthelyről 18.44-kor indul és Győrbe 21.49-kor érkezik.
  • Az utószezonban hétvégi napokon új személyvonat indul Balatonfüredről Tapolcára 12.13-kor, valamint Tapolcáról Balatonfüredre 14.30-kor.

Balaton24 és Balaton72 napijegyek

Október végéig továbbra is megválthatók a Balaton24 és Balaton72 napijegyek, amelyek korlátlan számú utazásra érvényesek a Balaton körüli vasútvonalakon, a Somogyország kincse díjas balatonfenyvesi kisvasút vonalain, valamint a Volánbusz egyes part menti járatain.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×