eur:
396.99
usd:
371.33
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára beszédet mond a Családbarát Magyarország Központ és Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat örökbefogadás világnapján tartott örökbefogadásról szóló konferenciáján Budapesten 2022. november 9-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Havi 75 ezer forint plusz 1600 tanárnak - ilyen pályázatot hirdet a kormány

A most kezdődő tanévben több mint 1600 pedagógus részesülhet a támogatásban.

Havi nettó 75 ezer forintos ösztöndíjra pályázhatnak a tanárok a kormány által augusztus 22-én meghirdetett Köbüki programban.

"Azokat a tanárokat támogatjuk, akik a tehetséggondozásban kulcsszerepet játszanak. Az ő ösztönzésükre, munkájuk elismerésére hoztuk létre a Köbüki tehetséggondozó tanári ösztöndíjat" – nyilatkozott Hornung Ágnes családügyi államtitkár a magyarnemzet.hu portálnak.

Az oktatók nyílt pályázati rendszerben, a www.emet.gov.hu oldalon jelentkezhetnek. A nyertes pályázók tíz hónapon át havi nettó 75 ezer forint támogatást kaphatnak munkájuk további folytatására, a tehetséggondozás területén végzett kiemelkedő tevékenységük ösztönzésére.

A pályázat benyújtására egy hónapig van lehetőség, az eredményhirdetés októberben lesz.

A családügyi államtitkár azt mondta, ez az ösztöndíjprogram nem a köznevelési rendszerhez kapcsolódó bérkiegészítésre, hanem a tehetséggondozás támogatására irányul. Az ösztöndíjért nem kell pluszmunkát vállani, azok jelentkezhetnek, akik már legalább három éve középfokú köznevelési intézményben tanítanak és kiemelkedő tehetséggondozó tevékenységet folytatnak.

A jelentkezéshez a pályázóknak pályázati űrlapot kell kitölteniük, a beadott pályázatokat a kiírásban is szereplő objektív pontozási rendszer alapján bizottság értékeli majd, amelybe egy tagot a Belügyminisztérium, egyet a Kulturális és Innovációs Miniszté­rium, egyet pedig a Nemzeti Pedagógus Kar delegál. Ők készítik elő a pályázatokról a döntést, amelyet végül a kulturális és innovációs miniszter hoz meg.

A tanárok egyénileg jelentkezhetnek a Köbüki ösztöndíjra, hiszen a pályázat független attól, hogy a jelentkező melyik középfokú oktatási intézményben dolgozik.

"A forrás rendelkezésünkre áll, a most kezdődő tanévben több mint 1600 pedagógus részesülhet a támogatásban, amelyre több mint 1,2 milliárd forintot különítettünk el" – jelentette ki Hornung Ágnes.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy a Köbüki ösztöndíj a Nemzeti Tehetség Program (NTP) része, melyet idén sok szempontból megújítanak, hogy átláthatóbb és az eredményeiben mérhetőbb legyen, illetve a tehetségek azonosítása egységes szempontok alapján történhessen. Valamennyi programot az új rendszerhez igazítva finomhangolnak: van olyan, amely jelentősebben átalakul, de a jól ismert programok folytatódnak.

A nyílt pályázatot a Kulturális és Innovációs Minisztérium közösségi oldalán jelentette be kedden:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×