eur:
389.44
usd:
363.3
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Új részletek a vasúti átjáróban halálra gázolt mozgáskorlátozott férfi tragédiájáról

A Fejér vármegyei település vasútállomásának gyalogos átkelőjénél lámpa és sorompó sincs. Az áldozat szklerózis multiplexben szenvedett, ami miatt nem tudott kiugrani a mopedjéből az átmenő szerelvény elől.

Az Infostart is beszámolt róla, hogy augusztus 18-án reggel Agárdnál elgázolt egy kerekesszékkel közlekedő férfit a Celldömölk irányából Budapest felé tartó személyvonat. A 45 éves férfi a helyszínen életét vesztette. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Vasút utca és a Strand utca kereszteződésében kiépített vasúti átjáróban történt a tragédia.

Az elhunyt férfi édesanyja egy zárt közösségi csoportban azt írta, hogy a fia egy idegrendszeri betegségben, szklerózis multiplexben szenvedett, ami miatt nem tudott kiugrani a mopedből az ütközés előtt. Az édesanya szerint a férfi nem ivott alkoholt és nem akart öngyilkos lenni – ismertette a bejegyzés szövegét a Telex.

Mint kiderült, a 45 éves férfi csak utazni szeretett volna,

a lift azonban ezúttal sem működött az agárdi vasútállomáson, ezért kényszerült arra, hogy körbe menjen. Ekkor gázolta el őt a vonat.

Az áldozat édesanyja azt mondta a lapnak, nagyon megrázták a családot a történtek. Tibor nevű fia a barátnőjéhez igyekezett, de a működésképtelen lift miatt csak a vasúti átjárón tudott elindulni a peronra. Az agárdi vasútállomás gyalogos átjárójánál nincsenek lámpák és sorompót sem helyeztek oda, csak egy rossz minőségű korlát segíti az utasok közlekedését, tájékozódását.

Az édesanya elmondása szerint a fia látta, hogy érkezik a vonat, de úgy gondolta, még átér előtte.

A szerelvény azért nem lassított le, mert átmenő járat volt.

A MÁV sajtóosztálya azt válaszolta a Telex megkeresésére, hogy az említett lift működését augusztus 15-én állította le a szakhatóság műszaki meghibásodás miatt. Elismerték, hogy ez kényelmetlenséget jelent a mozgásukban korlátozott utasok számára, ugyanakkor megjegyezték: az átjáró használata elvileg nem balesetveszélyes.

A baleset körülményeinek felderítésére vizsgálat indult. A MÁV ebben együttműködik a rendőrséggel és együttérzését fejezte ki az áldozat hozzátartozóinak.

A lap emlékeztet, már régóta ismert volt, hogy a felújított székesfehérvári vonal tíz éve beépített liftjei nem mindig működnek jól. Az ottani liftek mintegy fele nem érte el a 90 százalékos üzemelési szintet, átlagban 40-50 százalékot teljesítettek, sőt

volt olyan állomás is, ahol a lifteket egy éven át nem lehetett igénybe venni.

A kivitelező korábban az közölte, hogy a problémákért az időjárás mellett a rongálók és a tolvajok a felelősek. A MÁV a fennakadások és a reklamációk után megígérte, hogy megjavítják az összes hibás felvonót.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×