eur:
390.94
usd:
366.71
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Fiatal a 29. Sziget fesztiválon az óbudai Hajógyári-szigeten 2023. augusztus 10-én. Az idei fesztivált augusztus 10. és 15. között rendezik meg, amelyen több mint ötven programhelyszín lesz, 62 ország művészei lépnek fel különböző műfajokban és csaknem kétszáz magyar résztvevő lesz.MTI/Balogh Zoltán
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Sziget-mérleg: 38 teherautónyi hátrahagyott kincs

Rászorulók kapják meg azokat a sátrakat, amelyek már nem kellenek a Sziget fesztiválozóinak.

A Sziget látogatói által hátrahagyott és jótékony célra felajánlott mintegy 700 sátrat és egyéb tábori eszközöket rászorulók kapják meg – közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A szervezet húsz intézménye és önkéntes csoportja, illeve további húsz civil szervezet önkéntesei 38 gépjárművet, személyautót, furgont és teherautót töltöttek meg használt sátrakkal, polifoamokkal, felfújható matracokkal, hálózsákokkal, kemping székekkel és egyéb tábori eszközökkel a Sziget Fesztivál zárása után.

A Sziget szervezői arra biztatták a fesztiválozókat,

amennyiben nem tartanak igényt a jó állapotban lévő kemping eszközeikre, hagyják a helyükön, vagy vigyék el a Máltai Szeretetszolgálat sátrához.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018 óta együttműködő partnere a nemzetközi fesztiválnak azzal a céllal, hogy a helyszínen maradt tábori eszközök ne hulladékként végezzék. A sátrakat, matracokat, plédeket, székeket tisztítás és karbantartás után többek között rászoruló gyermekek táboroztatására, illetve hajléktalan emberek ellátására használják fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×