eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Drónnal készült felvételen a Velencei-tó partja Velencénél 2023. június 14-én. A Velencei-tó vízállása ezen a napon 109 centiméter volt, ami több mint fél méterrel haladja meg a tavalyi rekordalacsony 53 centiméteres vízszintet.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Egy hétre lakat került egy strandra a Velencei-tónál

Csütörtökön végre kinyithattak. A vízminőséggel volt gond.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya augusztus 11-i határozatával ideiglenes fürdőzési tilalmat rendelt el a Velence Resort & Spa által üzemeltetett strandszakaszon – számolt be róla a feol.hu a hotel Facebook-oldalára hivatkozva.

A tilalom oka a tó nem megfelelő vízminősége volt.

Az Infostart csütörtök reggel érdeklődött a szállodánál és üzenetben azt válaszolták, hogy „ma már újra kinyithatnak”. Ezt később közösségi oldalukon is megerősítették.

Közben a helyi lap arról ír, hogy egy másik, gárdonyi strand zárva van. A gárdonyi önkormányzat közleménye szerint "a fürdővíz minta vizsgálata alapján a Panoráma Partszakasz Pisztráng úti strandon augusztus 14-től fürdőzési tilalmat rendelt el".

(Címlapképünk illusztráció, nem az érintett partszakasz látható rajta.)

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×