eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ápoló foglalkozik egy beteggel az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet tüdőbelgyógyászati osztályán 2021. február 18-án. A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére 2014 óta február 19-e, Magyarország első főápolója, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója a magyar ápolók napja.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Egymilliárd forinttal több jut az egészségügyi dolgozók béremelésére

Több mint egymilliárd forint többlettámogatást biztosít a magyar kormány az egészségügyben dolgozók idei béremelésére.

A hétfői Magyar Közlönyben jelent meg a friss kormányhatározat, melynek értelmében a mostani béremelés azokra vonatkozik, akik az egészségügyi szektoron belül gazdasági, műszaki, pénzügyi vagy számviteli területen dolgoznak – vette észre a 24.hu.

A jelzett béremelések végrehajtása érdekében a kormány azonnali hatállyal

„felszólítja a pénzügyminisztert, hogy a kultúráért és innovációért felelős miniszter bevonásával gondoskodjon 1 063 340 000 forint többletforrás biztosításáról.

A kormányhatározat részletezi, hogy, „a kormány egyetért a 2023. július 1-jével megvalósuló egészségügyben dolgozókat érintő béremelés végrehajtása érdekében a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló 2021. évi IX. törvény hatálya alá tartozó orvos és egészségtudományi egyetemek által foglalkoztatott, a klinikai központok mint egészségügyi szolgáltatók működőképességének, illetve az egészségügyi szolgáltatások üzemeltetésének biztosítása céljából munkavégzésre irányuló jogviszonyban állók bértámogatásához kapcsolódó központi költségvetési forrás biztosításának szükségességével”.

Az Infostart is beszámolt róla, hogy az ápolók és az egészségügy nem gyógyító területein dolgozók alapbére júliusban 18 százalékkal emelkedett. Az akkor bemutatott bértábla szerint a megemelt juttatások 288 914 forinttól 1 009 968 forintig terjedhettek.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×