eur:
389.49
usd:
361.73
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A 29. Sziget fesztiválra tartó fiatalok érkeznek a K-hídon az óbudai Hajógyári-szigetre 2023. augusztus 9-én. Az idei fesztivált augusztus 10. és 15. között rendezik meg, amelyen több mint ötven programhelyszín lesz, 62 ország művészei lépnek fel különböző műfajokban és csaknem kétszáz magyar résztvevő lesz.MTI/Balogh Zoltán
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Sűrűbben jár a H5-ös HÉV a Sziget Fesztivál ideje alatt

A várható nagy tömegre való tekintettel fokozott óvatosságra és türelemre intik a közlekedőket augusztus 10-16. között a H5-ös HÉV vonalán.

A Sziget Fesztivál idején, 2023. augusztus 10-től 16-ig a H5-ös HÉV megnövelt kapacitással, napközben sűrűbben jár; éjszaka a belváros felé Aquincumtól 10 percenként, a Batthyány tértől Szentendrére pedig óránként indul – írja a mávcsoport.hu.

A fesztiválra a H5-ös HÉV-vel lehet a leggyorsabban eljutni, hiszen annak Filatorigát megállója a Sziget Fesztivál K-hídnál lévő főbejáratától mindössze pár perc sétára található. A korábbi évekhez képest változás, hogy a HÉV Szentlélek téri megállója közelében lévő H-hídi bejáraton idén már gyalogosok és kerékpárosok nem mehetnek be a Szigetre, így

HÉV-vel érkezve mindenképp Filatorigátnál érdemes leszállni.

Filatorigát megálló ezeken a napokon Magyarország egyik legforgalmasabb pontjává válik. Egy tömött, hatkocsis HÉV-szerelvényen akár 700-800 fő is utazhat egyszerre, több esetben csomagokkal, hátizsákkal, kempingfelszereléssel.

Sűrített menetrenddel készülnek

Augusztus 10-én 8 órától kezdődik a menetrendi sűrítés, ami augusztus 16-án 14 óráig tart. Ez azt jelenti, hogy a reggeli és a délutáni csúcsidőben 6 perces, a csúcson kívül pedig 6-7 perces követés lesz a Budapesten belüli szakaszon, a Sziget Fesztivál ideje alatt tehát hétköznap minden időpont "csúcsidő". Hétvégén kezdetben 10 perces a követés, 10 és 20 óra között 6-7 percenként, majd este és éjszaka, egészen másnap reggel 6 óráig 10 percenként követik egymást a vonatok, tehát a fesztivál ideje alatt – a megszokott módon – éjjel is jár a HÉV. A Fesztivál helyszínéről a városközpont felé történő utazás 10 percenként egész éjjel biztosított, sőt, egész éjjel Szentendréig közlekedő éjszakai HÉV-járatok is indulnak 60 percenként.

Éjszaka és hajnalban a belváros felé közlekedő vonatok nagy része üresen, vagy csupán néhány utassal érkezik Filatorigát megállóhelyre, így csaknem az összes férőhely a Filatorigátnál felszállók rendelkezésére áll. A zsúfoltság elkerülése érdekében a HÉV-rendészek segítenek az optimális elhelyezkedésben, hogy az utasok a 108 méter hosszú vonatok minden kocsijánál hasonló létszámban várakozzanak. Utasként is érdemes észben tartani: ahol a peron zsúfolt, ott a HÉV felszállás után zsúfolt lesz – ahol pedig üres, ott akár szabad ülőhelyek is lesznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×