eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Sziget Fesztivál. Forrás: Infostart
Nyitókép: Forrás: Infostart

Ezek a legfontosabb tudnivalók a "szigetelők" számára

A Sziget ikonikusnak számító K-hídján 2022-ben felújítási munkákat végeztek, így idén újra díszbe borul a Szabadság Szigetére vezető híd. További hasznos tudnivalók a holnap kezdődő fesztiválról.

Az autósok figyelmét pedig arra hívták fel, hogy a Mozaik utcánál jelentősen megváltozik a forgalmi rend, és a megszokottnál több gyalogosra kell számítani augusztus 10-15. között.

Ugyanakkor a gyalogos útvonalak is megváltoztak a korábbi évekhez képest. A HÉV Szentlélek téri megállója közelében lévő H-hídi bejáraton az idén már gyalogosok és kerékpárosok nem mehetnek be a Szigetre.

Vagyis a HÉV-vel érkezve mindenképp Filatorigátnál érdemes leszállni,

ahonnan néhány perces sétával érhető el a Sziget K-hídnál lévő főbejárata.

Sziget Fesztivál. Forrás: Infostart
Már gyülekeznek a bulizók az idei Sziget Fesztiválra. Forrás: Infostart

A Sziget fesztivál idején a környéken közlekedő éjszakai járatok a megszokottnál nagyobb kapacitással, szóló helyett csuklós járművekkel közlekednek. A H5-ös HÉV Filatorigáttól a belváros felé éjszaka is 10 percenként, Szentendre felé pedig 60 percenként indul, a zsúfoltság elkerülése érdekében a HÉV-rendészek segítenek az optimális elhelyezkedésben, hogy az utasok a vonatok minden kocsijánál hasonló létszámban várakozzanak.

A BKK tájékoztatása szerint a látogatók az idén is

megvásárolhatják a közösségi közlekedés használatához szükséges jegyeket a Filatorigátnál ideiglenes jelleggel működő jegyértékesítési ponton.

A társaság a papír alapú termékek mellett javasolja az elektronikusan elérhető jegyeket, a BudapestGO applikációban a jegyvásárlás mellett a fesztiválozók utazásukat is könnyedén megtervezhetik. Az alkalmazás minden funkciója elérhető a magyar mellett angol nyelven is.

Sziget Fesztivál. Forrás: Infostart
Minden készen áll az Sziget Fesztivál megnyitójára. Forrás: Infostart

A BKK ezévben is értékesíti a fesztiválhoz kapcsolódó Sziget CityPass by Budapest Card elnevezésű, az egész fővárosban ingyenes közösségi közlekedést lehetővé tevő karszalagot, amellyel számos helyen kedvezményt kaphatnak a látogatók. A Citypass a Filatorigátnál lévő ideiglenes jegyértékesítő helyen, valamint a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2A és 2B terminálján, valamint a Keleti pályaudvarnál (Baross tér) és a Deák Ferenc térnél található BKK Ügyfélközpontokban vásárolható meg.

A Citypass használatával kapcsolatos részletes információk a Sziget weboldalán érhetők el.

A BKK a fesztiválra érkezők könnyebb eligazodása érdekében magyar és angol nyelvű weboldalt üzemeltet, ahol minden fontos információ megtalálható.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×