eur:
389.36
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Drága a Sziget-jegy? Ezt kapod cserébe - csütörtökön indul a gigafesztivál

Augusztus 10-én indul az idei Sziget. Már csak engedéllyel lehet behajtani a helyszínre. Az árak jelentősen emelkedtek, 30 százalékkal, mutatjuk, hogy ezért mit kap a látogató.

Mit kapunk egy Sziget napijegyért? Sokan teszik fel a kérdést, ahogy tettük ezt mi is. Az írásban kapott válaszban egyből összehasonlítást kínáltak a szervezők.

Egy belga rajongó, aki például a napokban egy Rammstein állóhelyért kifizetett 105-125 eurót, attól függően, hogy milyen közel állt Till Lindemannhoz, és Erdélyben a minap, az Imagine Dragons koncertnapra pedig - a hírek szerint - akár 1000 lej is volt a beugró, ami mondjuk már 78.000 forintnak felel meg - írták az Infostartnak is eljuttatott levelükben. Más kérdés, hogy ennek a bandának avilniusi fellépésére 32 ezer forintért lehetett jegyet venni az online jegyfoglaló oldalak egyikén.

„A Sziget napijegy árait úgy kalkuláljuk, hogy ne legyen magasabb egy budapesti arénás koncert áránál” – nyilatkozta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. Elővételben még 30 ezer forint alatt lehetett jegyet venni, de most már csak 40 ezer felett.

fotó: Infostart
fotó: Infostart

A nagyszínpadi koncertek mind a hat fesztiválnapon délután 4-kor kezdődnek és fél 11-ig tartanak, ez 4 nagykoncertet jelent. Ezt a hangerő miatt is érdemes tudni, hiszen jellemzően a Római-fürdőn és Csillaghegyen élők kapnak ízelítőt a basszusokból. A nemzetközi előadókon túl, három magyar fellépő is lesz. A Szigetre szabott koncertekkel jelentkezik a Halott Pénz, a Carson Coma és Dzsúdló.

Közlekedés

Akik nem akarnak a Szigetre menni, de a közelben laknak és közlekednének, azoknak mindenképpen érdemes tudni a forgalmi változásokról. Ezekről részletesen is írtunk, de a lényeg, hogy az a rakpart ezen szakaszát lezárják és tapasztalatunk szerint délután 2-től este 11-ig a Szentendrei út is túlzsúfolt. Arról már nem is beszélve, hogy a rakpart egy részét már most lezárták, az Auchan áruház mögötti szakaszról már nem lehet továbbhajtani a budai rakpartokra.

Ha esetleg gondja van a Szigettel, akkor ingyenesen hívható telefonszámot üzemeltet a III. kerületi önkormányzat a Sziget idején. Az obuda.hu azt írja, hogy azért hozták létre, hogy "a fesztivállal kapcsolatban felmerülő lakossági problémák minél gyorsabban eljussanak az önkormányzathoz, és munkatársaink minél előbb megoldást találjanak a felmerülő panaszokra".

fotó: Infostart
fotó: Infostart

Sziget-zöldszám:

06 80 630 181.

Kérik, hogy ezen a számon kizárólag olyan, a Szigettel kapcsolatos ügyekben tegyenek bejelentést, amelyek nem a fesztivál területén, de azzal kapcsolatban okoznak gondot a III. kerületben.

A Nébih is készül

A hatóságok bejelentették, hogy ellenőrzéseket tartanak a Szigeten. Mindezt annak apropóján tették, hogy korábban a balatoni és egri fröccsutcáknál vizsgálódtak.

Az ellenőrzésekből a Sziget Fesztivál sem fognak kimaradni

– közölte Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkára, jelezve: a szezonális ellenőrzés-sorozat egészen augusztus végéig tart, amit követően teljes összefoglalóval fognak jelentkezni az eredményekről.

Ami az időjárást illeti

A Sziget fontos kérdése, hogy milyen lesz az idő. Az elmúlt 30 év tapasztalata azt mondatja velünk, hogy inkább a porfelhő, mint a sárdagonya a jellemző, bár az utóbbira is volt már példa. Mindenesetre a nyitónapra, csütörtökre ezt jósolja a meteorológiai intézet:

Napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel.

Helyenként előfordulhat záporeső, zivatar. Az északnyugati szél néhol időnként megélénkülhet. A minimum-hőmérséklet 9 és 16, a maximum 21 és 27 fok között alakul. Ami a továbbiakat illeti pénteken napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

Szombaton is napos időre van kilátás, gomoly- és fátyolfelhőkkel, egy-egy záporral, zivatarral. A légmozgás mérsékelt marad. A hajnali 9-17 fokról délutánra 24 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap napos idő valószínű gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Néhol előfordulhat záporeső, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérsékleti minimum 12-21, a maximum 25 és 31 fok között várható.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×