eur:
389.2
usd:
363.48
bux:
68098.31
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Tűzijáték a Duna felett Budapesten 2022. augusztus 27-én. A látványosságot az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) zivatarra figyelmeztető vészjelzése alapján halasztotta el egy héttel az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Többnapos, különleges tűzijáték-sorozat jön a Balatonnál - helyszínek, időpontok

Az egyes településeken számos kilátópont található, ahonnan augusztus 19-20-án tökéletesen látható a fényjáték.

Augusztus 20-án az államalapítás ünnepén számos hazai település mellett a Balatonon is lesz tűzijáték, melyeket a különböző települések időben eltolt kezdéssel lőnek fel. Így a tó közepéről akár három órán keresztül is élvezni lehet a parádét – írja a likebalaton.hu.

A Balatonon a következő településeken számíthatunk a látványosságra augusztus 20-án:

  • Balatonföldvár: A balatonföldvári kikötő és a közeli strandok nagyszerű helyek a tűzijáték megtekintéséhez. Kezdés: 21 óra.
  • Balatonszemes: Idén augusztus 20-án a szemesi focipályán várják a színes petárdák szerelemeseit. Kezdés: Kb. 22 óra.
  • Balatonlelle: Balatonlellén a Móló sétányon lövik fel a tűzijátékot, így a Balaton-parton látható a legjobban. Kezdés: 21 óra.
  • Fonyód: A fonyódi kikötőben láthatjuk a legjobban a tűzijátékot, de a megújult Panoráma sétány (Szaplonczay sétány) is remek hely a tűzijáték megtekintéséhez. Kezdés: 22 óra.
  • Balatonberény: A helyi strandon, vagy a Béla-telep melletti dombon található kilátópont jó hely lehet a tűzijáték nézésére. Kezdés: 21.30
  • Keszthely: Keszthelyen a Festetics-kastély parkja, vagy a Helikon park partján található sétányról is gyönyörű rálátás nyílik a tóra, ahonnan csodálatosan látható a tűzijáték. Kezdés: 21 óra.
  • Szigliget: Szigligeten a Várhegyen található Szigligeti Várból fantasztikus kilátás nyílik a Balatonra, ahonnan csodálatosan látszik a tűzijáték. Kezdés: ???.
  • Zánka: Zánkán a strandról tökéletesen látható a tűzijáték, ahogy a tó felett szóródik szét. Kezdés: 21.30.
  • Balatonfüred: Balatonfüreden a Tagore sétány és a móló is kiváló kilátást biztosít a tűzijátékra. A Tihanyi-félsziget felé vezető út mentén található panoráma pontokról pedig egyedülálló kilátás nyílik a tűzijátékra. Kezdés: 22 óra.
  • Csopak: Csopakon a strand és a móló kitűnő kilátást nyújtanak a tűzijátékra, de a közelben található kilátókból is gyönyörű a látvány. Kezdés: 21.30.
  • Alsóörs: Az alsóörsi mólónál vagy a kikötőben található szabadstrandokról csodálható meg a tűzijáték. Kezdés: 22 óra.

Augusztus 19-én két településen is lehet élvezni a tűzijátékot:

  • Balatonboglár: Balatonbogláron 2023. augusztus 19-én, a Platán strandon látható a tűzijáték. Kezdés: 2023. augusztus 19., 22 óra.
  • Balatonfűzfő: Balatonfűzfőn 2023. augusztus 19-én Strand Partyt rendeznek a Föveny strandon, ahol nem tűzijáték, hanem látványos víz- és fényjáték szórakoztatja a közönséget. Kezdés: 2019. augusztus 19., 22 óra.

A balatoni tűzijáték nem csak a szárazföldről, de a vízről nézve is varázslatos. Miután a tűzijátékokat általában időben eltolt kezdéssel lövik fel, ha hajón vagy vitorláson tartózkodunk, egymás után több helyszín fényjátékát is megcsodálhatjuk. Így akár órákon keresztül is gyönyörködhetünk, ráadásul elkerülhetjük a parton összegyűlő tömeget, és a tűzijátékot kényelmesen, nyugodt környezetben élvezhetjük.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×