eur:
389.3
usd:
363.16
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay.com

Otthagyja a Magyar Orvosi Kamarát a szervezet korábbi alelnöke

A tiszta, transzparens változás hiánya miatt augusztus elsejével kilép a Magyar Orvosi Kamarából Lénárd Rita, a testület korábbi alelnöke.

A HVG értesülése szerint Lénárd Rita azért döntött így, mert nem támogatja a Magyar Orvosi Kamara (MOK) jelenlegi vezetését.

A volt alelnök a kamara június 3-i közgyűlése után lemondott és akkor a Népszavának arról beszélt, hogy „egy szervezet életében vannak jobb és rosszabb periódusok. Mi most érkeztünk el oda, hogy az elnökségen belüli véleménykülönbségeket nem tudtuk áthidalni, kompromisszumos megoldássá formálni. Úgy gondoltam, azzal segíthetem a tovább lépést, ha lemondok tisztségemről.”

Most viszont, mint kiderült, még ennél is tovább ment a volt MOK alelnök. A hvg.hu-nak azt mondta, hogy

addig nem lesz a kamara tagja, amíg nem lát a vezetésben egy tiszta, transzparens változást.

Lénárd Rita péntek reggel a Facebook-oldalán arról írt, hogy a kamara vezetése elherdálja a tagdíjat, és ezzel összefüggésben megemlített egy kommunikációs szerződést is. Az erről szóló posztot később törölte.

A MOK ezt követően a hivatalos oldalán azt közölte, hogy Lénárd valótlanságokat közölt, a rágalmait visszautasítják, mert azokkal a szervezet egészének jó hírét kockáztatja, a működését is veszélyezteti.

A Magyar Orvosi Kamara szerint a szervezet működése transzparens, a külső szerződéseit pedig nyilvános pályázat útján kötötte, amelyek a mok.hu honlapon elérhetőek és a szerződések részletes tartalma a tagok számára megismerhető.

Ezután viszont Lénárd Rita azt tette közzé, hogy várja a belső vizsgálat eredményét, mivel szerinte most a vitatott kommunikációs keretszerződésről semmilyen részlet nem érhető el a MOK honlapján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×