eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A koronavírus-járvány miatt zárva tartó árus-pavilonok a Debreceni út mentén Hajdúszoboszlón 2020. április 24-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Különös felhívás, félnek az ázsiai vendégmunkásoktól Hajdúszoboszlón

Ne alakítsák munkásszállóvá a panzióikat! – erre a kérte a Hajduszoboszló polgármestere a szállásadókat, miután náluk is mind több a közeli Debrecenben dolgozó távol-keleti vendégmunkás.

A Népszava ír arról, hogy a főként a turizmusból élő városban úgy vélik, ha híre megy, hogy sok a vendégmunkás, távol maradnak a jól fizető vendégek.

Czeglédi Gyula, a település független polgármestere a közösségi oldalán osztott meg ezzel kapcsolatban egy bejegyzést a hétvégén. Ebben azt írta: az elmúlt napokban számos hír jelent meg a városban tartózkodó vendégmunkásokkal kapcsolatban, ezért még a múlt hét közepén konzultált a városi rendőrkapitánnyal. Fokozott figyelmet kért a rendőrségtől, hogy Hajdúszoboszló lakossága biztonságban érezze magát. Hozzátette: minden olyan intézkedést megtesznek, amivel megakadályozhatják, hogy a városban munkásszálló létesüljön.

Hétfőn aztán visszavonta ezt a posztját.

Mindenesetre korábban arról írt, hogy a szállásadóktól azt kérte, ne alakítsák munkásszállóvá a panzióikat, a lakosságtól pedig azt: jelentsék, ha erre utaló jeleket látnak.

Ugyancsak a betelepülő vendégmunkások „veszélyeire” figyelmeztetett Jónás Kálmán független önkormányzati képviselő, akinek egyéni körzete épp a szállodákkal, magánpanziókkal leginkább érintett településrész.

Jónás Kálmán a Népszavának azt mondta: tud olyan panziótulajdonosról, aki bement az önkormányzat jegyzőjéhez, és megkérdezte: ha befizeti az indiai vendégmunkások után az idegenforgalmi adót, és kvázi egyfajta üdülővendégnek tekinti őket, akkor a tevékenysége vajon legális-e?

Ő igenlő választ kapott, így ezt a példát követve később további lehetséges szállásadók is kihasználhatják majd a képviselő szerint ezt a fajta „kiskaput”, miközben szerinte hosszútávon az egész város idegenforgalmát veszélyezteti a vendég munkások tömeges jelenléte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×