eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Kövér László házelnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 9-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kövér László: szigoríthatják a kampányfinanszírozási szabályokat

Magyarország az ukrajnai háborún csak veszíthet, Európa pedig Oroszország nélkül nem tud versenyképes lenni, mert a piacokat és a relatíve olcsó nyersanyagokat elveszíti – jelentette ki az Országgyűlés elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Kövér László úgy vélte, hogy az ukrajnai konfliktus lezárására a legjobb forgatókönyv egy tűzszüneti tárgyalás lenne, és utána megpróbálni egy új európai biztonsági architektúrát építeni, amely minden fél számára megfelelő biztonsági garanciákat ad.

Úgy fogalmazott: "bennünket - bocsánat, lehet hogy érzéketlenül hangzik, vagy úgy hangzik, mintha bizonyos erkölcsi szempontok egyáltalán nem játszanának szerepet a magyar kormány és Magyarország álláspontjában - de bennünket nem érdekel, ki nyer. Eleve, nem nyer ezen senki se."

Az Országgyűlés elnöke szerint sem jogi, sem racionális indok nem lehet arra, hogy az európai parlament rábírja Magyarországot a pedagógusok jogállásáról szóló törvény módosítására.

Kövér László házelnök az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: később, a tapasztalatok alapján változhat a jogszabály.

Arról is beszélt, hogy a svéd NATO-csatlakozás ügyében az Országgyűlésnek nem kell a törökökre várnia, akkor dönt, amikor akar.

A jövő áprilisi választmányi ülésen dönt jelöltjeiről az európai parlamenti és az önkormányzati választásra a Fidesz – jelentette ki Kövér László választmányi elnök.

A politikus az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy az európai parlamenti képviselők listája várhatóan nem fog változni, mert ott kipróbált emberekre van szükség ahhoz, hogy képviseljék az érdekeket.

Megerősítette, hogy a listát Varga Judit volt igazságügyi miniszter fogja vezetni. Azt mondta: nem számít arra, hogy a Schadl-Völner ügy hullámai utolérik a volt minisztert.

Az önkormányzati választásokra Fidesz főpolgármester-jelöltjét még nem választották ki, úgy fogalmazott, hogy a feladatra több alkalmas ember is van.

Kövér László arra számít, hogy az ellenzéknek lesz közös főpolgármester-jelöltje, de abban nem biztos, hogy Karácsony Gergely lesz az.

Még az őszi törvényhozási időszakban szigoríthatják a kampányfinanszírozási szabályokat, amelyek így már a jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választásra is vonatkozhatnak majd - erősítette meg az országgyűlés elnöke.

Kövér László az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélte: világosan egyértelművé kell tenni, hogy aki politikai párt tagjaként, vezetőjeként vagy politikai közösségként a közhatalom megszerzéséért folytatott versenyben külső támogatást fogad el, az a hazaárulással azonos súlyú cselekedet, ami büntetendő.

A házelnök arról is beszélt, hogy a jövő évi választások az őszi ülésszak munkáját nem befolyásolják, de az első félévét már igen. Erről azonban részleteket még nem tudni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×