eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Pixabay.com

Magyar Nemzet: Perjés Gábornak nem lehetett elég saját pénze Karácsony Gergely kampányára

Tovább folytatódik a vita, hogy Perjés Gábor hogyan láthatta el a 2022-es választási kampány idején 506 millió forinttal azt a 99 Mozgalmat, amely kivette a részét az ellenzék választási kampányeseményeinek a finanszírozásából.

Hétfő óta nyilvános a Nemzeti Információs Központ 2022-es választás kampányfinanszírozásáról szóló új jelentése, amelyből az derült ki, hogy Karácsony Gergely párttársa, Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között tizenkilenc alkalommal, összesen 506 millió forintot fizetett be az általa vezetett (és a főpolgármester által alapított) 99 Mozgalom számlájára. A jelentés szerint a tranzakciók nagyjából négyötöde valutában történt, „összesen 917 695 euró és 3900 angol font" értékben.

Perjés Gábor, a II. kerület párbeszédes önkormányzati képviselője a jelentéssel kapcsolatban elismerte, hogy ő kezelte a 99 Mozgalom számláját és szerinte az ügyben minden szabályosan zajlott. A Párbeszéd politikusa azt is elmondta, hogy az egyesület ”a bankkártyás és átutalással történő adománygyűjtés mellett a 350/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 10. §-a szerint, zárt adománygyűjtő láda útján is gyűjtött folyamatosan mikroadományokat”.

A Nemzeti Információs Központ kampányfinanszírozási jelentésére reagálva Karácsony Gergely főpolgármester pedig a közösségi oldalán pedig azt írta, „az egyesület a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően zárt adománygyűjtő láda útján gyűjtött mikroadományokat. Ezeket az adományokat az egyesület ügyvezetője fizette be az egyesület bankszámlájára a jogszabályi követelményekkel összhangban. Ez onnan is tudható, hogy benne van a nyilvános beszámolóban."

A Magyar Nemzet viszont azt állítja, hogy nehezen hihető annak az állításnak a valóságtartalma, amely szerint mikroadományokkal került volna több mint félmilliárd forint az ellenzék választási kampányát részben finanszírozó 99 Mozgalom nevű szervezethez. A lap szerint a közösségi pénzgyűjtés történetét az sem teszi hihetővé, hogy a mikroadományként megjelölt összeg nagyrészt valutában, euróban és fontban érkezett a szervezethez. A napilap ráadásul kizárja azt a lehetőséget is, hogy Perjés Gábor a saját vagyonából tett volna be pénzt a választási kampányt finanszírozó egyesületbe, mert a képviselői vagyonnyilatkozatai és az általa részben tulajdonolt cég eredményei alapján nem állhatott rendelkezésére több száz millió forint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×