eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Kocsis Máté fideszes országgyűlési képviselő, frakcióvezető megnyitja a Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány és a Válaszút Népművészeti Egyesület közös szervezésében megrendezett XXIV. Csángó bált a Millenáris Park B épületében 2020. február 22-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kocsis Máté újabb titkosszolgálati vizsgálatot kezdeményez a "baloldal pénzmosási ügyében"

A Fidesz frakcióvezetője a titkosszolgálatoknál indítványozni fogja a további vizsgálatot.

Kocsis Máté Facebook-bejegyzésében szerdán mindezt azzal indokolta: fel kell tárni "a több mint félmilliárd forintnyi külföldi pénz eredetét".

"Az elmúlt 10 napban mindenki számára világossá vált, hogy Budapest főpolgármestere pénzmosási ügybe keveredett. A magyarázkodása nevetséges, de maga az ügy veszélyes." Hozzátette: miközben egyre többen követelik a nagy mennyiségű valuta eredetének tisztázását, Karácsony Gergely "napról napra zavartabban viselkedik, lódít és nevetséges állításokkal igyekszik tisztára mosni magát. Például azt mondja, hogy ezt a rengeteg külföldi pénzt +adománygyűjtő ládikákba+ dobálták be az őt támogatók tízezrei. Persze, bizonyára így történt".

Ugyanakkor arra már nem válaszol, hány ilyen láda volt, hol voltak ezek kihelyezve, milyen méretűek, és manapság használatban vannak-e még. Vagy legalább arra válaszolhatna, "éber állapotban volt-e akkor, amikor ezt a töménytelen pénzt elfogadta" - írta Kocsis Máté.

Úgy fogalmazott: sok ember számra nehezen elképzelhető tehát, hogy Karácsony Gergely városvezetői tevékenységéért rajongó budapestiek tömegei a gondosan összekuporgatott angol fontjaikat és eurójukat hónuk alá csapva felkutatják a titkos dobozokat, hogy támogathassák a későn kelő főpolgármester politikai ambícióit még egy évvel azután is, hogy az visszalépett a jelöltségtől.

Ez a magyarázat nyilvánvalóan komolytalan és nevetséges, "ám ugyanakkor mégsem lehet félvállról venni, hiszen Budapest főpolgármestere egy vegytiszta pénzmosási ügybe keveredett. Veszélyes balfácánkodás ez" - fűzte hozzá.

"Amit tudunk: külföldi százmilliók, idegen érdekek, pénzmosás, zavaros magyarázatok, egy Perjés Gábor nevű törökbálinti táskás ember, aki számlára teszi a fekete +mikroadományokat+, eközben ismét előkerülnek a Gyurcsány-korszak kulcsfigurái: Szigetvári Viktor, Bajnai Gordon és Ficsor Ádám."

"Amit viszont még nem tudunk: valójában honnan volt a külföldi pénz? Erre kell választ adniuk a titkosszolgálatoknak, mert minden magyar embernek joga van tudni, hogy Budapest főpolgármestere és Gyurcsány Ferenc egykori bizalmasai kiktől, miért, és minek a fejében kaptak ennyi támogatást külföldről, és mit ígértek cserébe idegen országok pénzembereinek" - olvasható a kormánypárti politikus bejegyzésében.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×