eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
Nyitókép: Karácsony Gergely/Facebook

Karácsony Gergely bejelentést tett a fővárosi lakógyűlésről

A főpolgármester közlése szerint 9 százalékos részvétel mellett, sikeresen zárult az első Budapesti Lakógyűlés.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán jelentette be, hogy véget ért a Budapesti Lakógyűlés szavazás.

A főváros vezetője úgy véli, hogy sikeresen zárult Budapest történetének legnagyobb részvételi szavazása, az első Budapesti Lakógyűlés, mivel 136 435 budapesti adta le szavazatát online, ami a szavazásra jogosultak több mint 9 százaléka.

Karácsony Gergely kijelentette hogy az első Budapesti Lakógyűlés érdemben különbözik a kormány nemzeti konzultációjától, "mert az az emberek megvezetése, ez pedig a budapestiek megkérdezése". A budapesti főpolgármester azt is közölte: ő megteszi, amit vállalt, a város jövőjéről szóló döntéseket a budapestiek akaratának megfelelően hozzák majd meg.

"Ez az eredmény egyértelmű kötelezettséget ró minden döntéshozóra, rám is, másokra is. Napnál világosabb tehát, hogy a budapestiek akarata elől kitérni mostantól nem lehet. Igaz ez a kormányzati sarc befizetésére éppúgy, mint a Lánchíd közlekedési rendjére és a Lánchídra megígért kormánytámogatás kifizetésére" - közölte a politikus.

A Budapesti Lakógyűlés szavazás részletes eredményeit kedden ismerteti a főváros vezetése.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×