eur:
392.13
usd:
366.48
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: uni-corvinus.hu

Távozik a Corvinus Egyetem rektora

Lemondott posztjáról Takáts Előd.

Az intézmény élén történő változásról az egyetem adott ki közleményt csütörtökön - vette észre a Telex.

Takáts Előd hivatalosan július 31-ével távozik a rektori szervezet éléről, de tanár marad az egyetemen. Utódjáról még nem döntött az intézmény.

A Corvinus azt írta, a rektor a jövőben több időt szeretne szentelni az egyetemi vezetési és szervezési feladatok miatt szükségszerűen háttérbe szorult nemzetközi tudományos, közgazdaságtudományi és pénzügyi munkának és kutatásnak.

A közlés szerint abban az időszakban, amikor Takáts Előd az akadémiai területet irányította, jelentős lépéseket tett az intézmény a kitűzött stratégiai céljai felé: regionális elitegyetemmé váljon, és hogy az itt végzett hallgatók Közép-Európa gazdaságának és társadalmának meghatározó szereplői legyenek.

  • Az egyetem az elmúlt három évben megháromszorozta a legrangosabb tudományos folyóiratokban megjelenő kutatási publikációinak számát, ezzel közelebb került ahhoz, hogy 2030-ra a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban a gazdaság- és társadalomtudományi területen Közép-Európa vezető intézménye legyen.
  • A Corvinus megerősítette nemzetközi beágyazottságát, neves külföldi előadók részvételével több nemzetközi konferenciát szervezett, melyeknek köszönhetően tovább növelte presztízsét a globális tudományos életben.
  • A nemzetközi élvonalhoz tartozó vezető kutatók csatlakoztak az egyetemhez hosszabb-rövidebb időre, mind a CIAS keretében, mind a nemzetközi tanácsadó testületünkön keresztül.
  • Az AACSB akkreditáció, amit először érdemelt ki magyar egyetem, tovább erősítette az egyetem nemzetközi beágyazottságát.
  • A rektor irányításával átalakult az akadémiai szervezet: az intézeti struktúra stratégiai szempontok és egységes működési elvek mentén diszciplináris alapon újjászerveződött.
  • Az Egyetem megújulását ebben az időszakban a szenátus reformja is nagyban elősegítette.
  • Takáts Előd létrehozta az Illyés Gyula tehetségtámogató programot, amelynek célja, hogy esélyt adjon a nehéz körülmények között élő diákoknak a sikeres egyetemi felvételi elérésében.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×