eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Németh Szilárd (Sándor-palota – Kommunikációs Igazgatóság)

Merkely Béla átvette rektori kinevezését Novák Katalintól

A rektor legjelentősebb eredményeként tekint az orvos- és egészségtudományi kurrikulum megújítására, mely hatására tovább erősödött a betegágy melletti oktatás szerepe.

Átvette újabb öt évre szóló rektori megbízatását Merkely Béla Novák Katalin köztársasági elnöktől május 9-én a Sándor-palotában – írja a semmelweis.hu.

A Semmelweis Egyetem Szenátusa idén januárban választotta rektorjelöltnek 36:8 arányban Merkely Béla tanszékvezető egyetemi tanárt, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóját, Széchenyi-díjas orvost, az egyetem jelenlegi rektorát.

Merkely Béla első rektori ciklusa idén június 30-án jár le. A rektorjelölt személyéről szóló javaslatot a az egyetem elküldte a fenntartónak, majd a Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány vezetője a Kulturális és Innovációs Minisztérium útján továbbította Novák Katalinnak. A köztársasági elnök 2023. július 1-jével

öt éves időtartamra bízta meg az egyetem vezetőjét.

Merkely Béla első rektori ciklusának sikereként értékeli, hogy a Times Higher Education (THE) világrangsora szerint a Semmelweis Egyetem bekerült a 250 legjobb egyetem közé, így a világ 28 ezer egyeteme közül a Semmelweis Egyetem már az első 1 százalékban szerepel.

Második rektori ciklusának legfőbb törekvése a megkezdett munka folytatása annak érdekében, hogy a Semmelweis Egyetem a közép-európai régió első számú orvos- és egészségtudományi képzőhelye legyen, továbbá 2030-ra a világ legjobb száz egyeteme, valamint Európa öt legjobb gyógyító felsőoktatási intézménye közé kerüljön.

Merkely Béla szakmai önéletrajza itt érhető el.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×