eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla
Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a Hungary Helps ösztöndíjprogramjának keresztféléves évzáró ünnepségén a Budahegyvidéki Református Egyházközség templomában a Böszörményi úton 2022. február 18-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

A NOB-tagságra pályázó Fürjes Balázs marad az atlétikai vb egy főszervezője

A múlt héten jelentette be, hogy távozik a kormányból és a politikával is felhagy.

Hétfő este megjelent egy kormányhatározat, amely szerint továbbra is Fürjes Balázs a 2023. évi Atlétikai Világbajnokság Szervezését és Lebonyolítását Irányító Testület társelnöke, csak éppen nem a Miniszterelnökség miniszterhelyetteseként, hanem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Brisbane 2032 olimpiai előkészítő bizottság tagjaként - vette észre a hvg.hu.

Az augusztusi atlétikai vb tavaly létrehozott szervező testületét egyébként Schmidt Ádám kormánybiztos, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára vezeti, másik társelnöke az e tisztségét megtartó Fürjes Balázs mellett Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

Fürjes Balázs miniszterelnök-helyettesi és parlamenti államtitkári pozíciójáról mondott le nemrég, a politikából való távozását azzal indokolva, hogy a magánszférából kapott megkeresést, valamint megpályázza a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagságát is megpályázza a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felkérésére.

Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

A hét korábbi részében jelentős hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, amelyet részben az amerikai jegybank számlájára lehet írni, hiszen e heti kamatdöntő ülésén ugyan nem változtatott a kamatszinten a Fed, azonban szigorú üzeneteket küldött azzal kapcsolatban, hogy az infláció csak hosszú idő múlva csökkenhet a célszintre, így a korábban vártnál hosszabb ideig maradhatnak magasan a kamatok. A tegnapi jelentős esés után ma már inkább a megnyugvás jelei látszottak a tőzsdéken, de nem jött össze a pluszos zárás végül sem a főbb európai, sem az amerikai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×