eur:
389.96
usd:
362.97
bux:
68070.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Komjáthi Imre, az MSZP képviselője kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 10-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Gyurcsány Ferencéket szapulja a szocialisták társelnöke

Komjáthi Imre szerint durván alulmérik a pártját a közvélemény-kutatók.

„Ismét támadják az MSZP-t, azt híresztelve, hogy egyes mérések szerint a párt a valóságosnál sokkal alacsonyabb támogatással rendelkezik. Ezen kutatási eredmények publikálásával az IDEA Intézet a Demokratikus Koalíció megbízásának tesz eleget, amely része az ellenzéki térfélen zajló politikai játszmának” – fogalmazott a közösségi oldalára feltöltött videójában Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke, aki szerint a DK elérte a népszerűségi plafont, így a többi ellenzék párt rovásárra igyekszik szavazótáborát bővíteni.

„Ezért törekednek az ellenzéki politikusok átcsábítására és a versenytársak szavazóinak elbizonytalanítására” – idézi a 24.hu Komjáthi szavait, aki szerint nem először nyúl ehhez a módszerhez IDEA. Példaként az előválasztást említette, ahol, mint mondta, az MSZP kiemelkedően teljesített.

„A jászberényi időközi választás szintén a szocialista párt erejét (…) bizonyította, ahol az MSZP a vállán víve a kampányt, a DK nélkül, a többi ellenzéki párttal összefogva kétharmados győzelmet tudott aratni” – tette hozzá a politikus, azt állítva – a Závecz Research legfrissebb mérésére hivatkozva –, hogy az MSZP támogatottsága 5 százalék feletti.

Az MSZP-s társelnök által ostorozott, pár nappal korábbi IDEA-kutatás a teljes lakosság körében 1 százalékos, a biztos szavazók körében pedig 2 százalékos támogatottságot mért a szocialistáknak, miközben a DK-nak 12, illetve 19 százalékot.

A híroldal emlékezett, hogy decemberben a Medián is 2 százalékot mért az MSZP-nek, a DK-nak pedig 12 százalékot a biztos szavazók között, ahogy februárban a Nézőpont Intézet is hasonló támogatottságot mutatott ki. Az MSZP a Záveczen kívül a Publicusnál szerepelt jobban, 6 százalékos támogatottságot mértek tavaly decemberben nekik, a DK-nak pedig 13 százalékot.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×