eur:
368.60
usd:
344.75
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Portrait of grey wolf in the forest
Nyitókép: Getty Images/ AB Photography

Magyarország újabb pontján bukkant fel a rejtélyes svájci farkas

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság közölte: az M237-es hím farkas átúszta a Dunát, és már Nógrád keleti részén jár.

A Svájcban befogott és jeladóval ellátott M237 hím farkas elérte a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területét, jelenleg Nógrád vármegye keleti felén tartózkodik – közölte a szervezet.

Az Alpok déli vonulatainak vidékéről származó példány

a Dunát átúszva,

a Naszály hegy mellett folytatja útját. Legutóbb, március 17-én, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság adott hírt az állatról, előtte a farkas két hétig a dél-budai agglomerációban barangolt, napközben a kirándulóhelyektől távol eső rejtekhelyén tartózkodott.

Most a BNPI felvette a kapcsolatot az illetékes vadászati hatósággal és a tájegységi fővadásszal, hogy a vándorló farkas biztonságát növeljék.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít
Exkluzív

Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×