eur:
368.78
usd:
344.80
bux:
48800.45
2023. június 7. szerda Róbert
Hospital with corridor and bed without persons in landscape format
Nyitókép: upixa/Getty Images

Változás jön az állami kórházaknál

Július elsejétől a fővárosi, majd 2024. január elsejétől országosan is minden kórház ingatlanüzemeltetési szolgáltatását központilag látja el az állam a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságon keresztül.

A vonatkozó ügyben egy kormányrendelet és egy kormányhatározat is megjelent a Magyar Közlönyben.

Előbbi a központosított közbeszerzési rendszerről, valamint a központi beszerző szervezet feladat- és hatásköréről szóló kormányrendeletet módosítja. Lényege, hogy a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) biztosítja az Országos Kórházi Főigazgatóság fenntartása alá tartozó, aktív fekvőbeteg-ellátást nyújtó fővárosi és vármegyei költségvetési intézmények számára az ingatlanüzemeltetési szolgáltatásokat – írja a Portfolio.

Ide sorolhatók az alábbi szolgáltatások:

  • őrzés-védelemre irányuló szolgáltatás;
  • takarítási és egyéb higiénés szolgáltatás;
  • műszaki üzemeltetés, karbantartás és az ezekkel összefüggő épületfelújítás;
  • biztonságtechnikai berendezések üzemeltetése;
  • létesítménygazdálkodáshoz kapcsolódó egyéb szolgáltatások.

A kormányhatározat lényege, hogy a belügyminiszter és a pénzügyminiszter idén május 15-ig kidolgozza a javaslatot a fenti szolgáltatások finanszírozásának módjára, és amennyiben indokolt, a szükséges jogszabály-módosításokra is javaslatot tesznek.

A gazdasági portál külön említést tesz a határozat 4. pontjára, ami felhívja Varga Mihály tárcavezetőt, hogy a KEF útján folytasson le központosított közbeszerzési eljárást a kórházak részére nyújtandó szolgáltatások beszerzése tárgyában, valamint ennek keretében dolgozza ki a szolgáltatásnyújtás egységes, valamennyi érintett kórház esetén alkalmazandó feltételrendszerét.

Címlapról ajánljuk
Úristen! Legalább 12 ezerszer

Úristen! Legalább 12 ezerszer

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság legfrissebb kutatása a magyar rádiók zenei repertoárját és a zenei toplistákat vizsgálta a médiaszolgáltatók adatai alapján.

Új részletek a háború vitatott szabotázsakciójáról

A Fehér Ház már hónapokkal az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbantása előtt tudott egy készülő szabotázsról. A tippet, hogy közvetlenül az ukrán főparancsnoknak jelentő ukrán katonák terveztek támadást, egy európai titkosszolgálat adta a CIA-nek.
Nincs augusztus Corvin (Palace) nélkül

Nincs augusztus Corvin (Palace) nélkül

Corvin Palace néven nyit meg augusztus végén a felújított Corvin Áruház a budapesti Blaha Lujza téren, az eredeti állapotban helyreállított homlokzatot takaró háló kedden ünnepélyes keretek között került le az épületről.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×