eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Közúti ellenőrzésre figyelmeztető tábla a budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok közelében 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltől fognak működni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Négy új fix traffipax lesz Budapesten – itt vannak a helyszínek

Két sebességmérő eszközt a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet a Weiss Manfréd útra, egyet pedig a 6-os számú főútra telepítenek majd – tájékoztatta az InfoRádiót a BRFK.

Budapesten 2023-ban az eddig eltelt nagyjából hat hét alatt kilenc közúti balesetben tíz ember vesztette az életét – tudtuk meg Balogh Ádámtól, a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetőjétől, aki hozzátette, ez kifejezetten magasnak mondható a fővárosi statisztikában.

A napokban történt két súlyos budapesti halálos baleset után – vasárnap hajnalban egy fiatal nőt ütött el egy ittas autós a Nagykörúton, hétfőn pedig Csepelen volt frontális ütközés – tartott egyeztetést Karácsony Gergely főpolgármester és Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány; mint Balogh Ádám fogalmazott, a halálos balesetek számának csökkentése érdekében hívták össze a megbeszélést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elkötelezett a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése mellett, ezen belül pedig abban, hogy a főváros utcáin ne történjenek halálos balesetek" – emelte ki főosztályvezető, és közölte: a balesetek megelőzésére tett fellépés első lépéseként a Budapesti Rendőr-főkapitányság

négy traffibox kihelyezését kezdeményezte,

ezt a főpolgármester támogatta, és a Budapest Közút Zrt. közreműködésével valósítják meg. Két fix sebességmérő készüléket terveznek a repülőtér vezető gyorsforgalmi útra, egyet-egyet pedig a Weiss Manfréd útra, illetve a 6-os számú főútra.

A közlekedésrendészeti szakember úgy véli, a sebességmérők csökkenthetik az adott útszakaszon a baleseti kockázatit, a helyszínek kiválasztásában éppen a korábbi személyi sérüléssel járó balesetek számát és súlyosságát vették figyelembe.

"Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a halálos, továbbá a személyi sérüléssel járó balesetek számát, illetve a súlyosságát tovább csökkentsük" – emelte ki Balogh Ádám, de hozzátette, a jelentős javuláshoz alapvetően az önkéntes jogkövető magatartásra lenne a legnagyobb szükség, mert ha mindenki betartaná a közlekedési szabályokat, akkor nem lennének halálos, sőt személyi sérüléssel járó balesetek sem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×