eur:
388.94
usd:
363.4
bux:
68124.38
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Nio kínai járműgyártó beruházásának bejelentésén a minisztériumban 2022. július 29-én. Biatorbágyon, a cég első európai üzemében automata akkumulátorcsomag-csereállomásokat fognak előállítani. A mintegy 5,5 milliárd forint értékű projekthez a kormány 1,7 milliárd forint támogatást ad, így segítve több száz új munkahely létrehozását.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Megjött a magyar reagálás az EU új szankciós csomagjára

Az Európai Bizottság szerdán előterjesztette, a tagországok állandó képviselőinek tanácsa már meg is kezdte a 10. szankciós csomag tárgyalását.

"Semmiféle segítséget nem kapunk az infláció elleni küzdelem sikeréhez. Brüsszelből csak szankciók jönnek, pedig ezek nem működnek, az európai gazdaságot rendkívüli nehézségek elé állítják és nem visznek közelebb a békéhez" - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videójában, reagálva az Európai Bizottság által előző nap bemutatott szankciócsomag-tervre.

Mint mondta, a csomag szerdai vitáján több olyan kérdést is felhoztak tagországok, amelyek Magyarország energiaellátásának biztonságát súlyosan veszélyeztethetik:

  • az Oroszországgal folytatott nukleáris együttműködés szigorú korlátozása,
  • a Barátság kőolajvezetéken történő szállítás ellehetetlenítése vagy korlátozása.

Ezek megtörténte esetén a magyar emberek fizetnék meg a háború árát, ezt nem hagyhatja a magyar kormány - közölte a tárcavezető. A vitákban mindent meg fog tenni Magyarország, hogy a paksi atomerőmű működhessen (ez állítja elő legolcsóbban az áramot) és jöjjön olaj a Barátság vezetéken (alapvetően szükséges az energiaellátáshoz, fizikailag nem garantálható nélküle az ellátás, és hiánya drágulást is eredményezne). Megpróbálják kivédeni, hogy ezek bekerüljenek a következő szankciós csomagba - szögezte le.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×