INFORÁDIÓ
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz

zarándokvonat

csíksomlyó

böjte csaba

veres andrás

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a csíksomlyói búcsúba induló zarándokvonatokról tartott sajtótájékoztatón a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia fővárosi székházában 2023. február 2-án. Idén is elindul a Boldogasszony és a Misszió zarándokvonat a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START közös szervezésében a csíksomlyói pünkösdi búcsúba.

Idén is útnak indulnak a csíksomlyói zarándokvonatok, alig van már hely

Infostart / InfoRádió - Tatár Tímea

Idén is elindul a Boldogasszony és a Misszió zarándokvonat a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-Start közös szervezésében a csíksomlyói pünkösdi búcsúba. Utóbbinak Böjte Csaba lesz a lelki vezetője

Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a bejelentés alkalmával arról beszélt: minden emberben, akár vallásos, akár nem, ott él a vagy, hogy találkozzon a szenttel. E találkozáshoz nyitottnak kell lenni és áldozatot is kell hozni érte, erről szól a zarándoklat – fűzte hozzá.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte: a zarándokvonatok lehetőséget adnak a közös imára és a találkozásra. Idén, a háború árnyékában pedig az egymásnak feszülő indulatok oldását is szolgálják ezek a zarándoklatok.

Zarándokvonatok

Idén áprilisban belföldre indul az első zarándokvonat 29-én a Szép Szeretet Mátraverebély-Szentkútra), május végén pedig Csíksomlyóra kettő is útra kel, a Boldogasszony (május 25-én indul) és a Misszió zarándokvonat (május 26-án indul). Ez utóbbinak Böjte Csaba lesz a lelki vezetője. Mindkét vonatra rohamosan fogynak a jegyek, a Boldogasszony kis híján betelt már - mondta az InfoRádióban Budai László, a Misszió Tours Utazási Iroda ügyvezető igazgatója.

A zarándokvonatok elsőként 2011-ben futottak ki, azóta 26 zarándokvonaton több mint 20 ezren utaztak. Mindig fontos üzenete volt a béke vágya, az békéért való fohász és ima, ami most még inkább felértékelődött - hangsúlyozta Budai László.

A teljes beszélgetést alább meghallgathatják.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

Idén is útnak indulnak a csíksomlyói zarándokvonatok
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018