eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a csíksomlyói búcsúba induló zarándokvonatokról tartott sajtótájékoztatón a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia fővárosi székházában 2023. február 2-án. Idén is elindul a Boldogasszony és a Misszió zarándokvonat a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START közös szervezésében a csíksomlyói pünkösdi búcsúba.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Idén is útnak indulnak a csíksomlyói zarándokvonatok, alig van már hely

Idén is elindul a Boldogasszony és a Misszió zarándokvonat a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-Start közös szervezésében a csíksomlyói pünkösdi búcsúba. Utóbbinak Böjte Csaba lesz a lelki vezetője

Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a bejelentés alkalmával arról beszélt: minden emberben, akár vallásos, akár nem, ott él a vagy, hogy találkozzon a szenttel. E találkozáshoz nyitottnak kell lenni és áldozatot is kell hozni érte, erről szól a zarándoklat – fűzte hozzá.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte: a zarándokvonatok lehetőséget adnak a közös imára és a találkozásra. Idén, a háború árnyékában pedig az egymásnak feszülő indulatok oldását is szolgálják ezek a zarándoklatok.

Zarándokvonatok

Idén áprilisban belföldre indul az első zarándokvonat 29-én a Szép Szeretet Mátraverebély-Szentkútra), május végén pedig Csíksomlyóra kettő is útra kel, a Boldogasszony (május 25-én indul) és a Misszió zarándokvonat (május 26-án indul). Ez utóbbinak Böjte Csaba lesz a lelki vezetője. Mindkét vonatra rohamosan fogynak a jegyek, a Boldogasszony kis híján betelt már - mondta az InfoRádióban Budai László, a Misszió Tours Utazási Iroda ügyvezető igazgatója.

A zarándokvonatok elsőként 2011-ben futottak ki, azóta 26 zarándokvonaton több mint 20 ezren utaztak. Mindig fontos üzenete volt a béke vágya, az békéért való fohász és ima, ami most még inkább felértékelődött - hangsúlyozta Budai László.

A teljes beszélgetést alább meghallgathatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×