eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
E-learning online education or internet  encyclopedia concept. Open laptop and book compilation in a classroom. 3d illustration
Nyitókép: Bet_Noire/Getty Images

Plágiummal vádolják a Belső-Pesti Tankerület vezetőjét

Vizsgálatot indított a Kodolányi János Egyetem azt követően, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő plágiummal vádolta meg a Belső-Pesti Tankerület vezetőjét.

Hadházy Ákos a saját állítása szerint egy szakértővel vizsgáltatta meg Marosi Beatrix diplomamunkáját, amelyet a Belső-Pesti Tankerület vezetője 2013-ban a Kodolányi János Egyetem erkölcsi és etika szakos pedagógus hallgatójaként írt a halálbüntetés tanári megítéléséről. Marosi Beatrix azért kerülhetett Hadházy Ákos célkeresztjébe, mert elbocsátott az állásából öt olyan tanárt, akik részt vettek a polgári engedetlenségben.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő azt állítja, hogy a tankerületi vezető a szakdolgozatának legalább a 36 százalékát más szerzők munkáiból másolta át a saját szövegébe, ami az idézési szabályok szerint ekkora mértékben akkor is plágium, ha idézőjelet használt és a kötet végén feltüntette a forrásait.

Hadházy Ákos szerint az átvett részletek egyik szerzője Jámbor András, aki most a Párbeszéd országgyűlési képviselője, korábban pedig a Kettős Mérce című blog kinőtt baloldali hírportál, a Mérce főszerkesztője volt, és 2012-ben írt egy cikket a témáról.

Jámbor András a plágiumgyanú megfogalmazása után levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek és Hajnal Gabriellának, a KLIK vezetőjének. Azt kérte tőlük, hogy indítsanak vizsgálatot, függesszék fel Marosi Beatrixot, és ha tényleg plagizált, akkor rúgják ki.

"Talán abban a miniszter úrral és a KLIK vezetőjével egyetérthetünk: ha valakiről bebizonyosodik, hogy plagizált, az nem lehet felelős vezetője egy öt budapesti kerületet magában foglaló tankerületnek" – írta az ellenzéki politikus a Facebook-oldalán.

Ezt követően a Kodolányi János Egyetem rektora, Szabó Péter a Magyar Hang és a Magyar Narancs kérdésére közölte, hogy már megkezdték a vizsgálatot.

Marosi Beatrix egyelőre nem reagált az ügyre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×