eur:
393.94
usd:
369.5
bux:
65755.55
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Unsplash.com

Robbanásszerűen megnőhet a home office-ba küldöttek száma

A céges energiaköltségek visszafogása jelentős szempont, ráadásul az otthoni rezsiköltségekhez adómentesen járulhat hozzá egy cég.

A távmunkában dolgozók létszáma a jelenlegi többszörösére nőhet, amire logikusan a céges energiaköltségek kordában tartásának szándéka lehet a magyarázat – ismertette várakozásait a VG-vel a Magyar Távmunka Szövetség elnöke, Forgács Tamás.

Megjegyezte ezzel kapcsolatban, hogy a home office iránti igény a munkavállalóknál már most is magas: egyre gyakrabban és egyre több cégnél, illetve munkakörben találkoznak azzal a munkaadók, hogy teljes vagy részleges távmunka-lehetőség nélkül gyakorlatilag nem találnak új jelentkezőt az üres álláshelyekre.

A szakember szerint 4,5 millió magyar munkavállaló közül több mint egymillió dolgozhat most valamennyi időt home office-ban, de közülük csaknem minden negyedik tartósan számolhat a lehetőséggel, vagyis

akár 400 ezren is lehetnek azok, akik stabilan tervezhetnek az otthoni munkavégzéssel.

Egyelőre tehát az aktív munkavállalók 10 százalékát sem éri el a magyarországi távmunkások aránya összességében, miközben Európában 25-27 százaléknál tartanak.

Amit korábban a járványügyi védekezés generált, most az energiaválsággal megismétlődhet
– összegezte Forgács Tamás. A cégek ugyanis piaci áron fűtik az irodákat és az áramot is piaci árszinten fizetik, amiből elmondása szerint logikusan következik, hogy ismét tömegesen küldhetik home office-ba az irodai dolgozókat.

Az otthoni rezsiszámlához a cégek a minimálbér 10 százalékáig, azaz havi 22 ezer forinttal adómentesen hozzájárulhatnak.

Ez elég vonzó opció lehet sokaknak, véli a szövetség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×