eur:
393.45
usd:
368.15
bux:
66230.37
2024. április 24. szerda György
V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere az Ostrom 75 című kiállítás sajtótájékoztatóján az I. kerületi városházán 2020. február 7-én. Közös kiállítással emlékezik Budapest 1944-es ostromára az I., a II. és a XII. kerület önkormányzata. A tárlat február 8-tól 11-ig öt helyszínén, a Kapisztrán téren, az Ördögárok mellett az Akadémia Parknál, a Széll Kálmán téren, a Széna téren és a Városmajorban nyolcvan fényképen mutatja be az ostrom napjait.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Elárulta az I. kerület polgármestere, lemond-e a fideszes képviselőjelölt győzelme után

A közösségi médiában többen felvetették, hogy a választópolgárokra kéne bíznia a kerületvezetés jövőjét, V. Naszályi Márta tiszta vizet öntött a pohárba.

Vasárnap kisebbségbe került a baloldali összefogás az I. kerületi önkormányzat képviselő-testületében, miután az országos politikába átlépő momentumos Gelencsér Ferenc helyére kiírt időközi választáson az összefogás helyére a választópolgárok bizalmából Fazekas Csilla jutott be a testületbe, és a korábbi jobbikos politikusok külső támogatásával immár a kormányerők vannak többségben.

A helyzetre reagálva Fürjes Balázs korábbi Budapest-fejlesztési államtitkár, a tavaszi parlamenti választáson vesztes XII. kerületi Fidesz-jelölt - mint az Infostart is megírta - hosszú Facebook-posztban követelte az I. kerületi polgármester lemondását, miután a mögötte álló politikai erők kisebbségbe kerültek a Budavári Önkormányzatban.

Váradiné Naszályi Márta polgármester már a választás éjszakáján nyilvánosan gratulált a fideszes politikus győzelméhez, frissebb Facebook-posztjában pedig az egyik kommentelőnek írt válaszában tette világossá: nem mond le:

"(...) én 5 évre kaptam mandátumot a kerületi lakóktól, ezt felelősen végig fogom csinálni a kerület fejlődése és jóléte érdekében" - fogalmaz a polgármester.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×