eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára az új konferenciaközpontban Budapesten, a Hungexpo területén a sajtóbejárás napján, 2021. szeptember 20-án. A kormányzati fejlesztésként világszínvonalú vásárváros és konferenciaközpont épült meg a Hungexpón. Az 55 milliárd forintos beruházás tervezője a Finta Stúdió, kivitelezője a KÉSZ Zrt., a projekt kormányzati felelőse Fürjes Balázs államtitkár volt.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Fürjes Balázs: új választás kell az I. kerületben

Szerinte az időközi önkormányzati képviselő-választás eredményének önmagán túlmutató jelentősége van.

Fazekas Csilla, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok több mint ötven százalékát szerezve megnyerte az időközi önkormányzati képviselői választást a budavári körzetben vasárnap. Ezzel az eredménnyel az ellenzéki pártok elveszíthetik többségüket a képviselő-testületben azok után, hogy két jobbikos a közelmúltban elhagyta az ellenzéki összefogást, így vasárnap technikailag megszűnt a baloldali többség a testületben.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szerint az eredmény Karácsony Gergely és párttársa, V. Naszályi Márta súlyos veresége.

"A polgármester asszonynak (...) bizalmi szavazást kell kérnie a választóktól, utat kell engednie a budaváriak demokratikus akaratnyilvánításának. Új polgármester-választást kell tartani Budavárban, meg kell adni a lehetőséget az I. kerület lakosainak, hogy eldönthessék: V. Naszályi Mártával folytatják, vagy új polgármesterre bízzák képviseletüket!" - írja Facebook-posztjában Fürjes Balázs.

A teljes bejegyzést itt lehet megtekinteni:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×