eur:
391.55
usd:
362.16
bux:
65894.79
2024. február 28. szerda Ákos, Bátor
Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára az új konferenciaközpontban Budapesten, a Hungexpo területén a sajtóbejárás napján, 2021. szeptember 20-án. A kormányzati fejlesztésként világszínvonalú vásárváros és konferenciaközpont épült meg a Hungexpón. Az 55 milliárd forintos beruházás tervezője a Finta Stúdió, kivitelezője a KÉSZ Zrt., a projekt kormányzati felelőse Fürjes Balázs államtitkár volt.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Fürjes Balázs: új választás kell az I. kerületben

Szerinte az időközi önkormányzati képviselő-választás eredményének önmagán túlmutató jelentősége van.

Fazekas Csilla, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok több mint ötven százalékát szerezve megnyerte az időközi önkormányzati képviselői választást a budavári körzetben vasárnap. Ezzel az eredménnyel az ellenzéki pártok elveszíthetik többségüket a képviselő-testületben azok után, hogy két jobbikos a közelmúltban elhagyta az ellenzéki összefogást, így vasárnap technikailag megszűnt a baloldali többség a testületben.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szerint az eredmény Karácsony Gergely és párttársa, V. Naszályi Márta súlyos veresége.

"A polgármester asszonynak (...) bizalmi szavazást kell kérnie a választóktól, utat kell engednie a budaváriak demokratikus akaratnyilvánításának. Új polgármester-választást kell tartani Budavárban, meg kell adni a lehetőséget az I. kerület lakosainak, hogy eldönthessék: V. Naszályi Mártával folytatják, vagy új polgármesterre bízzák képviseletüket!" - írja Facebook-posztjában Fürjes Balázs.

A teljes bejegyzést itt lehet megtekinteni:

Címlapról ajánljuk

Harvard-felmérés: nem számít, ha Trumpot elítélik – Fekete Rajmund az amerikai elnökválasztásról

Donald Trump volt amerikai elnök a republikánus előválasztáson fölényesen nyerte el Dél-Karolinát, így a saját államában verte meg egyetlen riválisát, Nikki Haley-t. Az előrejelzések is Trump győzelmét jósolták, de akkor miért harcol még Nikki Haley? Erről is kérdeztük Fekete Rajmundot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.28. szerda, 18:00
Szenes Zoltán
professor emeritus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke
Felpörgetné a lőszergyártást Moszkva, megakadhat az orosz nyomulás Avgyijivkánál – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Felpörgetné a lőszergyártást Moszkva, megakadhat az orosz nyomulás Avgyijivkánál – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2024-ben 2,7 millió tüzérségi lövedék gyártását tervezi – számolt be Vagyim Szkibitszkij vezérőrnagy, az ukrán védelmi hírszerzés helyettes vezetője a Kyiv Independent beszámolója szerint. Ez a mennyiség annak fényében ijesztő lehet Kijevben, hogy az ukránok mekkora mennyiséggel számolhatnak idén. Az orosz erők tovább folytathatják a nyomulásukat Avgyijivka térségében, de a talajviszonyok jelentősen lassíthatják a hadműveleteket. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 28. 13:50
×
×
×
×