eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának épülete esti díszkivilágításban a belvárosi Egyetem téren 2017. november 26-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Online oktatás jöhet a rezsiköltségek emelkedése miatt

Több iskola vezetése is már a távoktatáson gondolkodik.

Az Index arról számolt be a Népszava információi alapján, hogy a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem vezetése novembertől márciusig tartó távoktatásra készül. Így próbálnak spórolni a rezsiköltségekkel. A portál az ATV-re hivatkozva idézi Nagy Erzsébetet, a Pedagógusok Demokratikus Szervezetének (PDSZ) országos választmányi tagját, aki szerint ez a lépés „sajnos nem volt váratlan”, és nemcsak a tanárok, hanem a szülők is attól tartanak, hogy ugyanez más intézményekben is bekövetkezhet.

A szakszervezeti vezető úgy látja hogy az oktatási intézményekben a költségvetési keretek annyira rögzítettek, hogy ilyen mértékű rezsiár-emelkedést nem tudnak elviselni.

Úgy tudni azonban, hogy egyelőre még nincs konkrét döntés az átállásról. Az ATV értesülés szerint az ELTE-n most azt vizsgálják, hogy a november és március közötti gyakorlati órákat és labormunkákat át tudnák-e csoportosítani a tanév első két hónapjára.

Az Index úgy értesült, hogy az egyetem eddig már többször is igényelt állami támogatást a fűtés korszerűsítésére, de eddig még nem kapott erre pénzt. Az egyetem egyike azoknak az oktatási intézményeknek, amelyek továbbra is állami és nem alapítványi fenntartásúak maradtak. Ezzel szemben a modellváltáson átesetteket a kormány a következő öt évben összesen mintegy 1,8 ezer milliárd forinttal támogatja – emlékeztet a lap.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×