INFORÁDIÓ
2022. október 5. szerda
Aurél

elte

rezsi

távoktatás

felsőoktatás

Budapest, 2019. június 15. Az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék és a Matematikai részleg épületei az Egyetemi parkban a Pázmány Péter sétányon. MTVA/Bizományosi: Róka László

Reagált az ELTE a távoktatásról szóló hírekre

Infostart

Közleményben reagált a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem azokra a sajtóban megjelent információkra, amik szerint az intézmény vezetése novembertől márciusig tartó távoktatásra készül, így spórolva a rezsiköltségeken.

Az intézmény közleményében a következőket írja: az ELTE-n jelenleg is zajlik az energiaszolgáltatókkal a jövő évre vonatkozó szerződések előkészítése.

Az idei évben az energiaárrobbanás hatása csak részlegesen érinti az egyetemet, így

az árváltozások az egyetemi működés megszokott rendjét kevésbé befolyásolják.

Az egyetem kancellári vezetése a fenntartó Kulturális és Innovációs Minisztériummal, az akadémiai vezetéssel, a karok vezetőivel és a Hallgatói Önkormányzat képviselőivel közösen fogja kidolgozni azokat az alternatívákat, amelyek biztosíthatják, hogy

lehetőség szerint a jelenléti órák száma ne csökkenjen,

az egyetemen zajló szakmai munka ne szenvedjen csorbát.

Hozzáteszik: a jövő évre vonatkozó költségvetési számok idén novemberben válhatnak véglegessé, az ELTE ez évi költségvetése az energiaárrobbanáshoz kapcsolódó többletköltségeket nem tartalmazza. Ennek a problémának a megoldása tekintetében folyamatos egyeztetések zajlanak. A jövő évre vonatkozó egyetemi terveket a végleges számok, illetve az energiaszolgáltatókkal megkötött szerződések ismeretében lehet kialakítani.

„Ezúton tájékoztatjuk mind az egyetemi, mind a szélesebb közvéleményt, hogy amint az egyetemi vezetés konkrét információval rendelkezik, közvetlenül és időben tájékoztatni fog minden érintettet” – zárul a közlemény.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018