eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Víz borítja a X. kerületi Maglódi utat 2022. július 30-án. Az esőzés miatt összegyűlt víz miatt az utat Gitár és a Téglavető utca között lezárták.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Egy "özönvízzel" új rekordot hozott a hidegfront

Szombaton markáns hidegfront vonult át az ország felett. Többfelé fordultak elő heves zivatarok az országban, nagy területen hullott jelentős mennyiségű csapadék, ám "szomjazó" régiók eső nélkül maradtak.

Új napi csapadékrekordot hozott a szombaton érkezett hidegfront; Tiszakarádra "özönvíz" zúdult - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap honlapján.

A legtöbb csapadékot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszakarádon mérték, ahol 123,2 milliméternyi csapadék zúdult le néhány óra leforgása alatt. Ez új napi csapadékrekord, a korábbi rekord 105,8 milliméter volt, amelyet Fertőrákoson regisztráltak 2014-ben - közölték.

Az előrejelzés szerint vasárnap a Dunakanyar és Budapest tágabb környezetében, valamint az Alföld nyugati, középső részein időszakos, többnyire gyenge eső valószínű. Mindeközben az északkeleti megyékben inkább erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint záporok, intenzív csapadékkal kísért zivatarok lesznek jellemzőek. A délnyugati, nyugati megyékben gomolyfelhős, napos idő várható csapadék nélkül. Nagy területen megerősödhet, néhol, valamint zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 24 és 29 Celsius-fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon azonban több fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

(A nyitóképen: Víz borítja a budapesti, X. kerületi Maglódi utat 2022. július 30-án.)

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×