eur:
393.65
usd:
369.32
bux:
65754.11
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: A képen Pafféri Zoltán és Kruchina Vince Fotó: Volánbusz

Új elnök-vezérigazgató a Volánbusz Zrt. élén

Kruchina Vince az elmúlt öt évben a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgató-helyettese volt.

Kruchina Vincét nevezte ki a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatójának Pafféri Zoltán, a MÁV-Volán-csoport elnök-vezérigazgatója 2022. július 4-iki hatállyal - közölte a MÁV-Volán-csoport.

A Volánbusz Zrt. új vezetőjének legfőbb feladata a vállalati integrációs folyamatok eredményes továbbvitele, a több mint 18 ezer munkavállalót foglalkoztató társaság versenyképes üzemeltetése.

Az új elnök-vezérigazgató elkötelezett a fenntartható közösségi közlekedés - azon belül a Zöld Busz Program - megvalósítása, a vasúti és a buszmenetrend összehangolása, továbbá a szolgáltatási színvonal további emelése mellett - írják a közleményben.

Kruchina Vince 2012-ben csatlakozott a megtett úttal arányos, elektronikus útdíjfizetési rendszer bevezetéséért felelős minisztériumi projektcsapathoz, majd 2017 és 2022 között a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgató-helyetteseként a társaság kiemelt belföldi és nemzetközi projektjeinek végrehajtását koordinálta, 2014 óta az MVM ERBE Zrt. felügyelőbizottságának is tagja.

Bói Loránd, aki 2022. június 15. és július 4. között a Volánbusz megbízott vezérigazgatói feladatokat látta el, a továbbiakban visszatér általános vezérigazgató-helyettesi tevékenységéhez - tájékoztatott a MÁV-Volán-csoport.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nagyon lassan gyógyulnak a költségvetés fájdalmas sebei

Nagyon lassan gyógyulnak a költségvetés fájdalmas sebei

Az év első három hónapjában az áfabevételek még mindig gyengén muzsikálnak, a kamatkiadások mindenre rátelepednek, a közösségi közlekedésre most kirívóan többet költ az állam, viszont a rezsivédelmi kiadások visszafogottabbak. Ezt lehet kiolvasni az államháztartás idei első negyedéves részletes folyamataiból, ami tulajdonképpen nem hozott nagy meglepetéseket, hiszen a magyar gazdaság tavalyi recesszióból történő kilábalása is lényegesen lassabb, mint korábban várták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×