eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Bahart
Nyitókép: Bahart

Szombaton indul a hajózási főszezon a Balatonon

A Bahart 17 kikötőben felújított hajókkal, megújult és kibővült menetrenddel, arculattal és büféválasztékkal várja a hajózni és kirándulni vágyókat menetrendi, sétahajózási és programhajózási lehetőségekkel.

A 2022. július 2-án kezdődő, 58 napos személyhajózási főszezonban 17 kikötőből összesen 12 útvonalon indítja a Bahart a településeket összekötő menetrendi hajójáratait, ami összesen 4030 előre meghirdetett járatot jelent – olvasható a társaság sajtóközleményében.

A kiemelt desztinációk további erősítése céljából közvetlen járatok indulnak Siófokról Tihanyba, a Balatonföldvár–Tihany útvonal meghosszabbításra került Balatonfüredig, Balatonföldváron pedig fontos átszálló pont alakult ki a középső medencéből érkezők számára. A déli és északi part összeköttetése érdekében újra bekapcsolódik Tihanyrév kikötője a személyhajózási útvonalak állomásai közé.

Séta és nosztalgiahajók 2225 alkalommal indulnak, az esti naplemente sétát díjnyertes balatoni pezsgő felszolgálása is különlegessé teszi – teszik hozzá.

Bahart
Forrás: Bahart

Varázshajók és bulihajók kielnc-kilenc kikötőből indulnak, összesen 81, illetve 167 alkalommal, augusztusban még intenzívebb menetrend mellett. A programhajó választékot bővíti a siófoki Plázzsal közösen indított egyedi bulihajó, 5 alkalommal a szezonban.

A megújult menetrendi hajókon balatoni borászok és sörfőzde különlegességeivel bővült a büfék választéka. A hajókon felcsendül a Balatoni Hajózás dala, a Bahart-dal is, amely a New Level Empire zenekarral közösen készült.

Az elmúlt évek sikerei nyomán idén is ingyen utazhatnak a települések közötti hajójáratokon a kisgyermekek KAJLA útlevéllel. A pénztárakban továbbra is fizethetnek a vendégek SZÉP-kártyával, aki pedig a legkényelmesebb vásárlási módot keresi, a jegy.bahart.hu oldalon online is megvásárolhatja a hajójegyét – emlékeztet a társaság.

Bahart
Bahart

Az első komp Szántódrévből 6.40-kor, az utolsó 23.20-kor indul, míg Tihanyrévből az első reggel 7.00 órakor és az utolsó pedig 23.40-kor hagyja el a kikötőt. Napközben a kompok a forgalom függvényében folyamatosan járnak a két part között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×