INFORÁDIÓ
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

orbán viktor

vietnam

tárgyalás

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Vuong Dinh Huét, a vietnami nemzetgyűlés elnökét a Karmelita kolostorban 2022. június 28-án.

Orbán Viktor a vietnami nemzetgyűlés elnökével tárgyalt

Infostart / MTI

Katonai, hadiipari területen is fokozhatja együttműködését a két ország.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Vuong Dinh Hue-t, a vietnami nemzetgyűlés elnökét; a megbeszélésen a két ország közötti együttműködés elmélyítéséről volt szó - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Vuong Dinh Hue személyesen is gratulált Orbán Viktornak az elsöprő választási győzelemhez, amely szerinte azt bizonyítja, hogy a magyar kormány munkája során a magyar emberek, a magyar nép érdekeit helyezi az első helyre.

A tárgyaláson - melyen részt vett Varga Judit igazságügyi miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Csák János kulturális és innovációs miniszter is - elégedetten állapították meg, hogy immár minden évben 200 vietnami diák tanulhat ösztöndíjjal Magyarországon, és növekszik a két ország kereskedelmi volumene is.

A magyar és a vietnami fél is nyitott az együttműködés fokozására a katonai biztonság, a hadiipar, a turisztika, a mezőgazdaság és a gyógyszeripar területén is - hangzott el.

Budapest, 2022. június 28.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j3) és Vuong Dinh Hue, a vietnami nemzetgyűlés elnöke (háttal, b3) tárgyal a Karmelita kolostorban 2022. június 28-án. A miniszterelnök mellett Varga Judit igazságügyi (j), Csák János kulturális és innovációs (j5), valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j4), illetve  Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j7). 
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j3) és Vuong Dinh Hue, a vietnami nemzetgyűlés elnöke (háttal, b3) tárgyal a Karmelita kolostorban A miniszterelnök mellett Varga Judit igazságügyi (j), Csák János kulturális és innovációs (j5), valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j4), illetve Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j7). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018