eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Vuong Dinh Huét, a vietnami nemzetgyűlés elnökét a Karmelita kolostorban 2022. június 28-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor a vietnami nemzetgyűlés elnökével tárgyalt

Katonai, hadiipari területen is fokozhatja együttműködését a két ország.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Vuong Dinh Hue-t, a vietnami nemzetgyűlés elnökét; a megbeszélésen a két ország közötti együttműködés elmélyítéséről volt szó - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Vuong Dinh Hue személyesen is gratulált Orbán Viktornak az elsöprő választási győzelemhez, amely szerinte azt bizonyítja, hogy a magyar kormány munkája során a magyar emberek, a magyar nép érdekeit helyezi az első helyre.

A tárgyaláson - melyen részt vett Varga Judit igazságügyi miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Csák János kulturális és innovációs miniszter is - elégedetten állapították meg, hogy immár minden évben 200 vietnami diák tanulhat ösztöndíjjal Magyarországon, és növekszik a két ország kereskedelmi volumene is.

A magyar és a vietnami fél is nyitott az együttműködés fokozására a katonai biztonság, a hadiipar, a turisztika, a mezőgazdaság és a gyógyszeripar területén is - hangzott el.

Budapest, 2022. június 28.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j3) és Vuong Dinh Hue, a vietnami nemzetgyűlés elnöke (háttal, b3) tárgyal a Karmelita kolostorban 2022. június 28-án. A miniszterelnök mellett Varga Judit igazságügyi (j), Csák János kulturális és innovációs (j5), valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j4), illetve  Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j7). 
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j3) és Vuong Dinh Hue, a vietnami nemzetgyűlés elnöke (háttal, b3) tárgyal a Karmelita kolostorban A miniszterelnök mellett Varga Judit igazságügyi (j), Csák János kulturális és innovációs (j5), valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j4), illetve Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j7). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×