eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Parking machine in the city street, evening
Nyitókép: Patrick Daxenbichler/Getty Images

Újabb budapesti területeken válik fizetőssé a parkolás

Több ütemben és több városrészben kell fizetniük az autósoknak.

Péntektől parkolási díjat kell fizetni az Infopark környékén - közölte a XI. kerületi önkormányzat.

Azt írták: július 1-től díjkötelessé válnak az Infopark önkormányzati tulajdonú útjai, a Magyar Tudósok körútja, a Feketeházy János utca, a Hevesy György utca, az Egyetemisták parkja, valamint Lágymányoson az Egry János utca és a Bertalan Lajos utca.

Augusztus 1-től Szentimrevárosban a Tas vezér utca-Villányi út-Balogh lejtő-Somlói út-Alsóhegy utca-Villányi út-Budaörsi út-Nagyszőlős utca-Ajnácskő utca-Hamzsabégi út-Bartók Béla út-Ulászló utca által határolt területen lévő kerületi fenntartású utak válnak díjkötelessé. Az önkormányzat felhívta a figyelmet arra, a Somlói út nem lesz az övezet része.

2022 decemberétől Kelenföld Etele tér-Vahot u.-Tétényi út-Kocsis u.-Fehérvári út-Bikszádi u.-Hadak útja által határolt területe. Valamint Őrmezőn a Balatoni út-Boldizsár u.-Zelk Zoltán u.-Péterhegyi út-Neszmélyi út által határolt terület.

A fővárosi tulajdonú utak, mint a Bocskai út, Karolina út, Nagyszőlős utca, Villányi út díjkötelessé tétele később várható - közölte az önkormányzat.

Az új várakozási övezetben a lakossági engedéllyel rendelkezőknek a parkolás ingyenes, az új lakossági engedélyek kiváltására június 16-tól van lehetőségük az ott élőknek. Közölték azt is, hogy online ügyintézés esetén a várakozási hozzájárulások kiváltása szeptember 30-áig ingyenes.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×