eur:
394.94
usd:
363.25
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Parking machine in the city street, evening
Nyitókép: Patrick Daxenbichler/Getty Images

Újabb budapesti területeken válik fizetőssé a parkolás

Több ütemben és több városrészben kell fizetniük az autósoknak.

Péntektől parkolási díjat kell fizetni az Infopark környékén - közölte a XI. kerületi önkormányzat.

Azt írták: július 1-től díjkötelessé válnak az Infopark önkormányzati tulajdonú útjai, a Magyar Tudósok körútja, a Feketeházy János utca, a Hevesy György utca, az Egyetemisták parkja, valamint Lágymányoson az Egry János utca és a Bertalan Lajos utca.

Augusztus 1-től Szentimrevárosban a Tas vezér utca-Villányi út-Balogh lejtő-Somlói út-Alsóhegy utca-Villányi út-Budaörsi út-Nagyszőlős utca-Ajnácskő utca-Hamzsabégi út-Bartók Béla út-Ulászló utca által határolt területen lévő kerületi fenntartású utak válnak díjkötelessé. Az önkormányzat felhívta a figyelmet arra, a Somlói út nem lesz az övezet része.

2022 decemberétől Kelenföld Etele tér-Vahot u.-Tétényi út-Kocsis u.-Fehérvári út-Bikszádi u.-Hadak útja által határolt területe. Valamint Őrmezőn a Balatoni út-Boldizsár u.-Zelk Zoltán u.-Péterhegyi út-Neszmélyi út által határolt terület.

A fővárosi tulajdonú utak, mint a Bocskai út, Karolina út, Nagyszőlős utca, Villányi út díjkötelessé tétele később várható - közölte az önkormányzat.

Az új várakozási övezetben a lakossági engedéllyel rendelkezőknek a parkolás ingyenes, az új lakossági engedélyek kiváltására június 16-tól van lehetőségük az ott élőknek. Közölték azt is, hogy online ügyintézés esetén a várakozási hozzájárulások kiváltása szeptember 30-áig ingyenes.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×