eur:
394.65
usd:
369.44
bux:
65343.37
2024. április 23. kedd Béla
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkát a Karmelita kolostorban 2022. május 12-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor: elutasítjuk az orosz vagy más egyházi méltóságok szankcionálását

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkát - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

II. Efrém Ignác egyike volt azon keleti keresztény egyházi méltóságoknak, akik levélben kérték Orbán Viktort, akadályozza meg az Európai Bizottság tervét, amely Kirillt, Oroszország pátriárkáját EU-szankciós listára helyezné.

A szír pátriárka a csütörtöki egyeztetésen úgy vélekedett: egy keresztény egyházi vezető szankciós listára helyezése olyan precedenst teremtene, ami összezavarná keresztény hívek millióit.

Orbán Viktor megismételte: Magyarország nem fogja támogatni, hogy egyházi méltóságokat tegyenek fel szankciós listára, hiszen ez érintené a magyarországi közösségek vallásszabadságának kérdését is, ami "szent és sérthetetlen".

II. Efrém Ignác köszönetet mondott a miniszterelnöknek és a magyar népnek a szükséget szenvedő keresztény közösségek folyamatos támogatásáért - ismertette a sajtófőnök.

Budapest, 2022. május 12.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) fogadja II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkát (j) a Karmelita kolostorban 2022. május 12-én. Balról Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) fogadja II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkát (j) a Karmelita kolostorban 2022. május 12-én. Balról Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×