eur:
392.89
usd:
366.03
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Unsplash.com

Új szakaszba lép a régi mobilok cseréje

A 2G-s mobiltelefonok cseréjére is igényelhető támogatás, emellett folytatódik a 3G-s készülékek támogatott akciója is – mondta Vári Péter, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság főigazgató-helyettese.

A 2G-s hálózatokat nem kapcsolják le, csak a 3G-seket. Mindhárom nagy operátor jelezte, hogy májusban elkezdi ezt a műveletet. Az NMHH abban kíván segíteni, hogy aki korábban mobilinternezett ezeken a hálózatokon, az új készülékkel 4G vagy 5G technológiával megtehesse ezt. Így május 9-től a 2G-s mobiltelefonok cseréjére is igényelhető támogatás - közölte érdeklődésünkre Vári Péter főigazgató-helyettes.

Az ötmilliárd forintból megvalósuló készülékcsere-támogatási program büdzséjének jelentős része még elérhető, a forrás rendelkezésre áll. Vári Péter közölte: nagyjából 600 ezer 3G-s és 1,2 millió 2G-s készülék van használatban.

Csak magyar állampolgár jogosult a készülékcserére, feltétel továbbá, hogy a mobiltelefont az elmúlt év utolsó félévében használni kellett legalább egyszer. A készüléket IMEI szám alapján azonosítják, hogy jogosult-e a támogatásra.

A program február 14-i indulása óta több mint 6500 olyan támogatási igény érkezett a lakosság részéről, amely megfelelt a pályázat feltételeinek. A 2G-s készülékek cseréjére eddig több mint 2500 előregisztráció érkezett. A mobilszolgáltatók üzletei, illetve a nagyobb műszaki üzletláncok állnak rendelkezésre az ország 700 pontján a készülékcserére - tette hozzá a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság főigazgató-helyettese.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×