INFORÁDIÓ
2022. május 16. hétfő
Botond, Mózes

hajnal miklós

diploma

gulyás gergely

Hajnal Miklós szóvivő a Momentum Mozgalom Magyarország felébred című ünnepi rendezvényén a belvárosi Szabadság téren az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 61. évfordulóján, 2017. október 23-án.

Hajnal Miklós azt állítja, sosem hazudott a diplomájáról

Infostart

Folytatódik a kampány diplomabotránya.

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó hétvégi diplomabotránya után került ismét elő, hogy Hajnal Miklós, a Momentum képviselőjelöltje sem rendelkezik felsőfokú végzettséggel, holott korábban közgazdászként beszél magáról. Gulyás Gergely hétfő reggel erről a Facebookon is írt, azt kifogásolva, hogy a baloldali olyan politikust indít az eddigi választókerületében, aki korábban több alkalommal is azt állította magáról, hogy diplomás közgazdász, noha nincs felsőfokú végzettsége.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter megosztott egy videót is, amelyben olyan tévészereplések láthatók, ahol a momentumos politikus közgazdászként hivatkozik saját magára, vagy így mutatják be őt a műsorvezetők.

Hajnal Miklós kedden szintén a Facebookon reagált a támadásokra, és azt írta: „A Fidesz állításával – és képviselőivel – ellentétben én soha nem hazudtam a diplomámról.”

A Momentum belbudai jelöltje a posztban leírja, hogy Oxfordban tanult filozófiát, politikát és közgazdaságtant, de utolsó évben abbahagyta a tanulmányaimat, amikor a megalakuló Momentum és a NOlimpia kampány miatt hazaköltözött. Az itthoni politizálást összeegyeztethetetlennek ítélte a külföldi tanulmányai folytatásával, ezért újrakezdte felsőfokú tanulmányait. Mint fogalmaz, a hivatalos életrajában is az szerepel, hogy "az Oxfordi Egyetemi tanulmányaimat felfüggesztettem, viszont jogi tanulmányokat folytatok az ELTE-n".

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018