eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Hajnal Miklós szóvivő a Momentum Mozgalom Magyarország felébred című ünnepi rendezvényén a belvárosi Szabadság téren az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 61. évfordulóján, 2017. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Hajnal Miklós azt állítja, sosem hazudott a diplomájáról

Folytatódik a kampány diplomabotránya.

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó hétvégi diplomabotránya után került ismét elő, hogy Hajnal Miklós, a Momentum képviselőjelöltje sem rendelkezik felsőfokú végzettséggel, holott korábban közgazdászként beszél magáról. Gulyás Gergely hétfő reggel erről a Facebookon is írt, azt kifogásolva, hogy a baloldali olyan politikust indít az eddigi választókerületében, aki korábban több alkalommal is azt állította magáról, hogy diplomás közgazdász, noha nincs felsőfokú végzettsége.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter megosztott egy videót is, amelyben olyan tévészereplések láthatók, ahol a momentumos politikus közgazdászként hivatkozik saját magára, vagy így mutatják be őt a műsorvezetők.

Hajnal Miklós kedden szintén a Facebookon reagált a támadásokra, és azt írta: „A Fidesz állításával – és képviselőivel – ellentétben én soha nem hazudtam a diplomámról.”

A Momentum belbudai jelöltje a posztban leírja, hogy Oxfordban tanult filozófiát, politikát és közgazdaságtant, de utolsó évben abbahagyta a tanulmányaimat, amikor a megalakuló Momentum és a NOlimpia kampány miatt hazaköltözött. Az itthoni politizálást összeegyeztethetetlennek ítélte a külföldi tanulmányai folytatásával, ezért újrakezdte felsőfokú tanulmányait. Mint fogalmaz, a hivatalos életrajában is az szerepel, hogy "az Oxfordi Egyetemi tanulmányaimat felfüggesztettem, viszont jogi tanulmányokat folytatok az ELTE-n".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×