eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Védőfelszerelést viselő gyógytornászok a fővárosi Szent László Kórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. december 13-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Jakab Ferenc az omikronról: vannak biztató jelek, de…

A pécsi egyetem virológus professzora szerint egyelőre nincs bizonyíték rá, hogy a legújabb variáns segíthet a járvány megállításában. Közben újabb orvos erősítette meg, hogy a végstádiumba került kórházi ápoltak 90 százaléka nem kapott védőoltást.

Az intenzíves kollégák beszámolója szerint a haldoklók 90 százaléka oltatlan, vagy olyan oltott, aki nagyon régen kapta meg az oltását – nyilatkozta az ATV-nek a Tolna megyei Bogyiszló háziorvosa. Szabó Gábor szerint egyértelműen látszik, hogy a védőoltásnak rendkívül komoly szerepe van a vírussal szemben. Náluk egyébként minden szerdán oltási akciót szerveznek. Talán ennek is köszönhető, hogy a faluban 70 százalék fölött van a beoltottal aránya, bár a gyerekekre nem ragadt át a felnőttek oltási kedve: a százból csupán öten kértek oltást.

Közben a szakemberek folyamatosan vizsgálják a legújabb, omikron variáns hatását a szervezetre. Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem virológus professzora a csatornának azt mondta: egyáltalán nem biztos, hogy sokkal enyhébb tünetekkel lehet megúszni az omikron által okozott fertőzést. Ugyanakkor hozzátette, az biztató jel, hogy Dél-Afrikában a fertőzések száma megnőtt, azonban a kórházi kezelések és a halálesetek szignifikánsan nem növekedett.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×