eur:
388.74
usd:
359.2
bux:
66430.5
2024. február 23. péntek Alfréd
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke (j) és Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart az Országház előtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenyből. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Elkezdi az ellenzék a népszavazási aláírásgyűjtést

A két téma a Diákvárost és a 270 napos álláskeresési járadékot érinti. Márki-Zay Péter bakizott utóbbi bejelentésekor.

Budapesten és a 23 megyei jogú városban, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd irodáiban és az ellenzéki országgyűlési képviselőjelölteknél várhatóan szerdán elkezdődhet az aláírásgyűjtés a Diákvárosra és a 270 napos álláskeresési járadékra vonatkozó népszavazáshoz – jelentette be Márki-Zay Péter.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje az országgyűlési képviselőjelöltek társaságában tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezte népszavazási kérdések az emberek valódi problémáival foglalkoznak, szemben a kisebbségi csoportokat megbélyegző fideszes kérdésekkel.

Márki-Zay Péter úgy fogalmazott, a Diákvárosra vonatkozó kérdés esetében arról kell dönteni, hogy "a kínai kommunista migránsegyetemnek akarunk-e több pénzt adni, mint az összes magyar egyetemnek" vagy a magyar nemzeti érdekeknek megfelelően a fővárosban tanuló vidéki diákoknak megfizethető lakhatást biztosítani.

A Fudan Egyetem támogatásáról szóló törvényt ezért vissza kell vonni

– szögezte le.

A másik kérdés az összefogásról, a szolidaritásról, a szeretetről és a gondoskodásról szól – jelentette ki. Ennek célja, hogy a járvány idején munkájukat elvesztők támogatására az álláskeresési támogatás folyósításának időtartama 30-ról 90 napra emelkedjen – közölte. Majd miután munkatársa, Simon András pontosította az elhangzottakat, a politikus kijavította magát, és azt mondta, azt szeretnék elérni, hogy a támogatás időtartama a jelenlegi 90-ről 270 napra nőjön.

Márki-Zay Péter azt mondta: a népszavazási kezdeményezések aláírása csupán egy percbe telik, mégis szimbolikus jelentőségű az ellenzék teljes összefogásával megszervezett előválasztástól a kormányváltásig tartó küzdelemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×