eur:
394.1
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Dombot találtak a Balatonnál, de kiderült: szemétből épült

Somogyi teleüléseken elkezdték felszámolni az illegális hulladéktelepeket, és meglepő dolgokkal találkoztak.

Az utóbbi években sikerült visszaszorítani az illegális hulladéklerakók feltöltőit Ádándon. Vadkamerát szereltek fel a közelben, és több lépcsőben, pályázati források segítségével számolták fel az illegális hulladéklerakókat. Nemrég kiderült, hogy egy domb, amit eddig természetes eredetűnek véltek, valójában egy gazzal benőtt szeméthalom – mondta a sonline.hu-nak Szatmári Kornélia polgármester.

Legutóbb ennek a képződménynek a felszámolására nyertek támogatást. Az említett ádándi területen azóta egy napelemes köztéri kamerát helyzetek el, azóta újabb szemétlerakások nem történetek. A halom a víznyerő kút közvetlen szomszédságában van, így veszélyezteti a falu vízbázisát.

Igal 20 millió forint támogatást nyert az illegális hulladéklerakók felszámolására, miután az önkormányzati utak mellett az utóbbi időszakban felhalmozódott a szemét. Vannak itt bontott autók, szétszerelt hűtőszekrények, sok olyan hulladék, amit a MÉH-telepen nem vesznek át. Építőanyagokat is ide pakoltak illegálisan.

Cserép, tégla, faldarabok – ez tarkítja a kapolyi illegális szeméthalmokat, miután több házat bontottak a környéken. A temető melletti úton 350-400 köbméter szemét halmozódott fel. A kapott 9 millió forint támogatásnak köszönhetően most ezt a hulladékot elszállítják majd egy valódi lerakóba.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×