eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Donáth Anna
Nyitókép: Forrás: Facebook

Megválasztották a Momentum új elnökét

Donáth Anna és Orosz Anna volt a két esélyese a Fekete-Győr András lemondása után megüresedett posztnak.

Elnöki tisztújító küldöttgyűlést tartott a Momentum, a küldöttek döntésének értelmében a párt következő elnöke Donáth Anna lesz – írja a hvg.hu.

A párt az új elnökét pályázati úton kereste, amire korábban Orosz Anna, Donáth Anna és Hollai Gábor jelentkezett. Fekete-Győr Andrást, a párt alapítóját október 11-én váltották le posztjáról. Azután a párt ügyvezetője Orosz Anna lett – emlékeztet a portál.

A szavazati arányokról a párt nem közölt adatot, a Telex információ szerint

  • Donáth Annára a küldöttek 56,6 százaléka voksolt.
  • Orosz Anna 28,9,
  • Hollai Gábor 14,5

százalékot kapott.

A párt Facebook-oldalán tette közzé a hírt:

Donáth Anna 2016 óta a Momentum tagja, 2018-tól 2020-ig a párt alelnöke volt, 2019 májusa óta pedig a párt két Európai Parlamenti képviselőjének egyike Cseh Katalin mellett. Elnöki mandátuma a 2022-es parlamenti választásokat követően, a nyáron jár le.

„5 éve vagyok a Momentum aktív tagja, 5 éve az életem leginkább meghatározó része a közösség – írta a Facebookon Donáth Anna. –

Mostantól a kormányváltásig pedig elnökként szolgálhatom tovább a mozgalmat, és küzdhetek az igazságosabb, emberségesebb és zöldebb Magyarországért!

A következő fél évben sok munka vár ránk, hiszen erős, az emberek érdekei mellett határozottan kiálló, és szerethető Momentum nélkül ugyanis nincs kormányváltás. Amire égető szükség van, hiszen az ország nem engedhet meg magának újabb négy év fideszes kormányzást. A következő választás ugyanis sorsdöntő. Nem hagyhatjuk cserben Magyarországot, hiszen ez a mi hazánk is.”

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×