eur:
394.89
usd:
370.61
bux:
65271.55
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

A negyedik oltásról is beszélt Gulyás Gergely a Kormányinfón

Az oltások hatékonysága hat hónap után elkezd csökkenni, hét-nyolc hónap után drasztikusan - emlékeztetett a Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal kapcsolatban, hogy szükséges-e a harmadik oltások után további.

A kormány azt javasolja mindenkinek, hogy vegye fel a harmadik, emlékeztető oltást is, mert így a védettségi szint megmarad - közölte Gulyás Gergely. A jelenlegi adatok alapján ez a járványhullám annyiban különbözik a korábbiaktól, hogy "van fegyver a vírus ellen", ez pedig az oltás. Aki oltást kap, azok közül minden száz emberből egy betegszik meg, ő is lényegesen enyhébb tünetekkel vészeli át a fertőzést.

Az oltások hatékonysága hat hónap után elkezd csökkenni, hét-nyolc hónap után drasztikusan, ezt bizonyítják a Pfizer közelmúltban nyilvánosságra hozott adatai is.

Valószínűleg a megerősítő oltás is ennyi időre ad védettséget,

vagyis akár egy negyedik oltást is fel kellhet majd venni, ha orvosilag indokolt lesz, de ezt még vizsgálniuk kell a kutatóknak.

Általánosságban kijelentette, hogy "aki oltást kapott, az a nyolcadik-kilencedik hónap után is jobb helyzetben van, mint aki nem oltatta be magát".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×