eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Budapest Airport

Bejelentés - Lesz "Ferihegy 3"

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte ezt a csütörtöki Kormányinfón, hozzátéve, ez nem lassítani, hanem épp hogy gyorsítani fogja a visszavétel megtérülését.

A ferihegyi repülőtér is szóba került a csütörtöki Kormányinfón, Gulyás Gergely megkapta a kérdést: tervezi-e a kormány egy 3-as terminál megépítését, illetve egy "2C"-t amennyiben lezárul a visszavásárlás, továbbá ez milyen költséggel jár, illetve mennyivel nőhet ettől a megtérülési idő?

"Szeretnénk új terminált építeni, a repteret általánosságban is szeretnénk fejleszteni, az oda vezető utat, a repülőtér elérhetőségét vasúttal szeretnénk megteremteni" - fogalmazott egyértelműen a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Kijelentette, ha ezek a fejlesztések megtörténnek, nem lassabb, hanem gyorsabb lesz a visszavásárlás megtérülése.

"Gazdaságilag is meg kell hogy érje a magyar államnak a vétel, de

a reptér tulajdonlása - ezt ellenzékben és kormányon is így gondoltuk - messze túlmutat a csak gazdasági aspektusokon, nemzetbiztonsági, országimázs- és turisztikai kérdés is,

hogy miként, milyen irányba tudunk fejleszteni" - tette hozzá. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér fejlesztésének hatása messze nem csak a megtérülésében mutatkozik meg, hanem "mindenben, ami a magyarországi és nemzetközi turizmussal kapcsolatos".

Gulyás Gergely hozzátette még: "szeretnénk, hogy ha nem tőlünk jelentősen keletre lévő városokat kéne hasonlatként emlegetni, hogy ha az ember Ferihegyről autóval behalad a fővárosba".

Mint a kormány korábban többször is közölte, küszöbön áll a terminál állami visszavásárlása, azonban tekintettel a tranzakció bonyolultságára még akár hónapokat is igénybe vehet annak lezárása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×