eur:
393.98
usd:
364.69
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Corona Virus mutation with DNA - covid-19 illustration with dark blue cell background
Nyitókép: peterschreiber.media/Getty Images

Koronavírus - Szinte egész Magyarország piros jelzést kapott

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) négyfokú skáláján ez a második legrosszabbnak számító besorolást.

A Közép-Dunántúl kivételével a piros jelzésű kategóriába került Magyarország az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) térképén.

Az ECDC a besorolást két adatsor alapján végzi el: a piros kódjelet, amely az ország nagy részének most járt, azok a régiók kapják, ahol 100 ezer lakos közül legalább 200-nál, legfeljebb 499-nél mutatták ki a koronavírus-fertőzést az elmúlt két hétben, vagy 75-199-nél, ha a tesztek több, mint 4 százaléka lett pozitív - írta a térkép változásáról beszámoló hvg.hu.

A frissített adatok alapján Románia, Szlovénia és a három balti állam teljes területe a legrosszabb helyzetben lévők közé került, de Horvátországban, Szlovákiában, Bulgáriában és Görögországban is több olyan régió van, ahol 100 ezer ember közül 500-nál is több új fertőzöttet találtak.

Forrás: ECDC
Forrás: ECDC

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×